Ющенка заблокували таксисти і баба Параска

Четвер, 3 листопада 2005, 09:58

Близько півтисячі таксистів перекрили вулицю Банкову на під'їзді до секретаріату президента.

Як передає кореспондент "Української правди", акція протесту таксистів триває з 8 ранку. Біля секретаріату представлено щонайменше 15 регіонів України. Половина зі страйкуючих таксистів сидять на асфальті, інші стоять за їх спинами.

У руках вони тримають гасла: "Не кидайте нас у тінь", "Нас змусили бути таксистами, не змушуйте нас ставати революціонерами", "Щоб владі так жилося, як нам їздиться".

За словами голови профспілки Василя Попика, відповідні акції почалися у всіх регіонах України. Зокрема, в обласних центрах мають перекрити під'їзди до обласних держадміністрацій.

Відомо, що в акції протесту таксистів у Донецьку беруть участь близько 300 осіб, у Львові страйкують більше тисячі таксистів.

Попик також повідомив, що профспілка таксистів через телебачення навмисно дезінформувала владу. "Ми говорили що будемо їздити по місту. Це була дезінформація, щоб влада не змогла підготуватися і не перекрити нам Банкову", - зауважив він.

"Ми прийшли і мирно сіли. Якби влада знала, тут напевно вже б стояв загін космонавтів", - додав Попик.

Зараз таксисти вимагають зустрічі з президентом, "тому що депутатам вже не вірять, бо автори законопроекту "Про автомобільний транспорт" їх обманули".

На питання, чому вони перекрили Банкову і не пускають її працівників, Попик відповів: "Кожна людина, що працює там, щодня, по суті, переступає через нашу голову".

"Отож, хай спробують переступити через них сьогодні. Ми заважаємо лише руху депутатських і урядових машин. Пішки хай проходять", - додав голова профспілки.

За цей час в "облогу" таксистів потрапили голова бюджетного комітету Людмила Супрун, депутати Генадій Удовенко та Іван Плющ.

Удовенко спробував поговорити зі страйкарями і послухати їхні вимоги. Але таксисти не захотіли їх викладати, мотивуючи це тим, що їх уже обманювали.

О 10.30 до страйкарів вийшов керівник приймальні президента Олександр Коваль. Разом з Попиком вони пішли до секретаріату, щоб обговорити всі вимоги таксистів. Через 10 хвилин Попик повернувся і сказав, що впродовж наступних 40 хвилин стане відомо, чи відбудеться у четвер зустріч з президентом.

"Хлопці, треба почекати. Я чекаю на дзвінок, за 30-40 хвилин буде відомо рішення. Я думаю, що рішення буде позитивне для нас", - заявив Попик.

Усі машини таксі, що проїжджать через вулицю Інститутську повз мітингувальників, сигналять на їх підтримку. Самі машини мітингуючих таксистів знаходяться біля річкового вокзалу.

У той же час, до страйкарів приєдналася відома активістка помаранчевої революції Баба Параска.

За її словами, вона приїхала до Києва у справах, але дізнавшись про страйк таксистів прийшла на Банкову: "Я вболіваю за весь народ, а таксисти ті ж самі люди".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...