Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Депутати більше всього хочуть місце Порошенка

Четвер, 3 листопада 2005, 10:23

У четвер депутати повинні обрати віце-спікера парламенту і глав деяких комітетів.

Найбільшу кількість кандидатур депутатські фракції і групи запропонували на вакантні посади голови комітету з питань бюджету і голови спеціальної контрольної комісії з питань приватизації.

На посаду голови комітету з питань бюджету претендують Олександр Ткаченко (КПУ), - Володимир Макеєнко("Регіони України"), Олександр Єдін ("Єдина Україна"), Валерій Асадчев (УНП), Людмила Супрун (НДП), Євген Кирильчук (БЮТ), Володимир Майстришин (НПУ), Олександр Чорноволенко (Рух), Віктор Король (Наша Україна).

На посаду голови спецкомісії з питань приватизації КПУ запропонувала кандидатуру Володимира Матвєєва, "Регіони України" - Людмили Кириченко, позафракційні депутати висунули Володимира Заплатинського, "Єдина Україна" - Миколи Колісника, БЮТ - Миколи Гапочку, ПППУ - Івана Бастриги, фракція Народного Руху України - Степана Давимуки.

У пропозиціях, розданих депутатам, на посаду заступника голови Верховної Ради запропоновані від фракції СДПУ(о) Володимир Заєць, від фракції УНП - Юрій Костенко, від фракції БЮТ - Сергій Сас і від фракції "Наша Україна" - Микола Катеринчук, від "Довіра народу" - Валерій Коновалюк. Пізніше Катеринчук і Сас зняли свої кандидатури.

На посаду голови комітету з питань держбудівництіва і місцевого самоврядування фракція КПУ пропонує кандидатуру Георгія Пономаренка, "Регіони України" - Віктора Слаути, "Єдина Україна" - Анатолія Мокроусова і фракція БЮТ - Сергія Шевчука.

На посаду голови комітету з питань охорони здоров'я, материнства і дитинства фракція комуністів запропонувала Михайла Лободу, "Регіони України" - Тетяну Бахтєєву, БЮТ Андрія Шкіля, фракція Народної партії - Михайла Сятиню, "Наша Україна" - Лілю Григорович.

На посаду голови комітету з питань науки й освіти фракція КПУ запропонувала Михайла Родіонова, "Єдина Україна" - Петра Толочка, фракція БЮТ - Валентина Зубова і фракція Народної партії - Володимира Кафарського.

На посаду голови комітету з питань промислової політики і підприємництва фракція комуністів запропонувала кандидатуру Миколу Кравченка, "Єдина Україна" - Вадима Гурова, фракція ПППУ - Василя Гурєєва, ЮТ - Геннадія Астров-Шумілова, "Регіони України" - Олександра Васильєва, "Наша Україна" - Ксенію Ляпину.

На посаду голови комітету з іноземних справ фракція комуністів запропонувала кандидатуру Олега Грачова, фракція партії "Реформи і порядок" - Ігоря Осташа і фракція "Наша Україна" - Сергія Бичкова.

На посаду голови комітету з питань свободи слова й інформації фракція комуністів запропонувала кандидатуру Валерія Мішури, фракція СДПУ(о) - Ігоря Шурми, фракція партії "Єдина Україна" - Сергія Правденка і фракція партії "Реформи і порядок" - Володимира Яворівського.

Пізніше БЮТ відмовилася брати участь у цьому голосуванні і заявила про відкликання своїх кандидатур. Також свої кандидатури зняла фракція "Єдина Україна".

"Інтерфакс-Україна", Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування