Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма теж хоче отримувати як прес-секретар Ющенка

П'ятниця, 4 листопада 2005, 20:13

Екс-президент Леонід Кучма має намір оформити депутатську пенсію.

Про це пише газета "Дзеркало тижня", відзначаючи, що Кучма був депутатом першого скликання парламенту.

Він звернувся до апарату Верховної Ради з проханням встановити розмір пенсії, яка належить йому як депутату. В апараті Кучмі повідомили, що він може оформити депутатську пенсію в розмірі 18245 гривень.

Як відомо, грошове утримання президента, який вийшов у відставку, були визначені у 1992 році постановою Верховної Ради, згідно з якою за президентом зберігається довічне утримання в розмірі службового окладу, що становить 22 мінімальні зарплати.

Водночас у 2004 році в. о. прем’єр-міністра Микола Азаров підписав постанову Кабміну, де за президентом, котрий вийшов у відставку, зберігалося "щомісячне гривневе утримання в розмірі місячного фонду оплати роботи президента".

Цією постановою за екс-президентом Кабмін довічно закріпив зарплату, яка була в нього як у президента. Проте невдовзі уряд Юлії Тимошенко скасував цю постанову Азарова.

"Але іншої постанови ані Кабмін Тимошенко, ані Кабмін Єханурова досі не ухвалили і ... проблему грошового утримання Леоніда Кучми не розв’язали", - йдеться у статті.

Тому, пише газета, Кучма був змушений звернутися до Верховної Ради за нарахуванням пенсії.

Як відомо, нещодавно Кабмін підвищив зарплату прес-секретарю президента, і тепер вона складе 18 тисяч гривень на місяць.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування