Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи взяли в облогу Єханурова, а Вітренко назвали спекулянткою

Понеділок, 7 листопада 2005, 10:52

Близько 10 тисяч прихильників Компартії і суспільно-політичного об'єднання "Лівий фронт" пікетують будинок уряду.

Рух по вул. Грушевського перекрито демонстрантами, представники правоохоронних органів у ручному режимі регулюють дорожній рух.

Представники пікетників кидають убік будинку Кабміну апельсини і скандують "Ющенко, геть!", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На схилах парку напроти Кабміну знаходяться близько 200 осіб у червоних жилетках із символікою КПУ, а також прапорами "Онуки і правнуки переможців". На схилі лежить плакат з написом "Хто тут тимчасовий, злазь - скінчилася ваша влада!".

Учасники пікету також тримають у руках плакати з написом "Справжня революція попереду", "Україна - не товар" і інші. Представник КПУ в мегафон зачитує резолюцію з вимогами учасників.

Перед цим комуністи попрямували до секретаріату президента. Там через міліцейські кордони на вулиці Банковій кидали у бік секретаріату гнилі апельсини, вигукуючи: "Ющенко, геть!"

До цього вони провели на Майдані Незалежності мітинг лівих сил, присвячений 88-й річниці Жовтневої революції.

У мітингу, за оцінками працівників міліції, взяли участь не більше 3 тисяч прихильників Комуністичної партії України.

Вздовж Хрещатика на Майдані стояли працівники міліції. Там також встановлено металеві паркани.

За словами прес-служби МВС, охорону громадського порядку на Майдані Незалежності забезпечують близько 800 працівників міліції та бійці спецпідрозділу "Барс".

У той же час представники Комуністичної партії не дозволяють прихильникам Прогресивно-соціалістичної партії покласти квіти до пам'ятника Леніну.

Вони мотивують свою відмову тим, що графік покладання квітів було узгоджено попередньо і прогресивні соціалісти мали покладати квіти учора.

Водночас лідер Комуністів Петро Симоненко в коментарі "Українській правді" заявив, що його прихильники не пустили представників прогресивних соціалістів до пам’ятника Леніну, тому що вважають керівників ПСПУ політичними спекулянтами.

"На жаль, не рядові члени ПСПУ, а керівництво давно вже обслуговують інтереси зовсім інших кланів. І ось на цій політичній грі, коли мова йде про боротьбу до кінця, як то кажуть, вони перетворюють акцію на політичну спекуляцію", - сказав він.

Зараз дорогу до пам'ятника перегородили міліціонери для того, щоб не допустити провокацій з обох боків.

Близько 20 прихильників Прогресивно-соціалістичної партії кричать міліоціонерам "Ганьба!", "Міліція - злочинці" і співають "Інтернаціонал".

Прихильники Компартії чекають на початок своєї акції о 12 годині і перебувають біля пам'ятника Леніну. До них підійшов заступник лідера ПСПУ Володимир Марченко і зажадав пояснень, чому прихильники КПУ не пускають прогресивних соціалістів до пам'ятника.

Прихильники Компартії пояснень не дали, попросивши Марченка піти у нецензурній формі.

Марченко, у свою чергу, сказав, що зробить заяву зі звинуваченням КПУ у провокаціях. Назвавши комуністів "зрадниками соціалістичнгої ідеї", він залишив їх.

За словами кореспондента "Української правди", територію охороняють близько 300 міліціонерів, також помічено шість автобусів МВС та шість автобусів з підрозділом "Беркута". Також під'їхало ще три автобуси з працівниками МВС.

Загалом, за даними прес-служби МВС, у резерві в готовності перебувають близько 6 тисяч працівників МВС та Внутрішніх військ.

УНІАН, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування