З молотка пустять комп'ютери з заводу Пінчука

Вівторок, 8 листопада 2005, 18:27

Майно ВАТ "Нікопольський південнотрубний завод" виставлять на аукціон як майно підприємства-боржника.

Відкриті торги проведуть 8 грудня Дніпропетровська філія агентства з питань банкрутства і керуючий санацією "НПТЗ", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На торги в приміщенні "НПТЗ" будуть виставлені 70 лотів розукомплектованого майна, комп'ютерів і основних засобів. Заявки на участь приймаються до 5 грудня включно.

ВАТ "Нікопольський південнотрубний завод" до реструктуризації було монопольним в Україні підприємством по випуску геологорозвідувальних, насосно-компресорних і катаних труб для казанів високого тиску.

У ході реструктуризації, що проводилася у зв'язку зі складною фінансово-господарською ситуацією, на базі активів ВАТ було створено 16 ЗАТ, сім дочірніх підприємств і одне державне підприємство.

Зокрема, це Нікопольський завод сталевих труб "ЮтиСТ", Нікопольський завод нержавіючих труб, Нікопольський завод безшовних труб "Ніко Тьюб", "Труболіт", Нікопольський завод технологічного оснащення.

Державі належить 99,67% акцій ВАТ "НПТЗ", якому безпосередньо належать переважно міноритарні пакети акцій у створених на його базі підприємствах.

Уряд України в поточному році ініціював скасування створення підприємств, утворених у ході реструктуризації НПТЗ, а розпорядженням від 12 липня вніс ці АТ у перелік об'єктів, що підлягають приватизації в 2005 році.

У серпні було створено міжвідомчу робочу групу для вивчення ситуації на заводі, у яку ввійшли представники ФДМ, Мінпромполітики, Мін'юсту, Мінекономіки, Дніпропетровської облдержадміністрації, мерії Нікополя, а також профспілкові лідери, представники інвесторів і керівники підприємств, створених на базі НПТЗ.

Серед негативних моментів проведеної реструктуризації робоча група назвала втрату всесвітньо відомої торговельної марки "НПТЗ", руйнування механізму чіткої міжцехової виробничої кооперації, відсутність маркетингової діяльності і системи забезпечення сировиною і матеріалами.

Також робоча група відзначила відсутність у системі створених трубних заводів скоординованої комплексної програми науково-технічного розвитку, програми виробничої і зовнішньоекономічної діяльності, цінової політики, технічної політики реконструкції і технічного переозброєння.

Підприємство фактично втратило контроль над новоствореними суб'єктами господарювання, ВАТ "НПТЗ" фактично не одержало інвестицій від співзасновників господарчих товариств.

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров припустив створення на базі НПТЗ холдингу, для чого будуть проведені переговори з власниками реструктуризованих підприємств. При цьому він не виключив, що держчастки на НПТЗ будуть запропоновані для продажу.

Вважається, що до цього керування заводом здійснювали компанії, близькі до Віктора Пінчука.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування