Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вітренко до останнього дня чекала Януковича

Неділя, 4 грудня 2005, 12:10

Прогресивна соціалістична партія України і партія "Російсько-український союз" створили Блок Наталі Витренко "Народна опозиція".

Таке рішення прийняте на 16 позачерговому з'їзді ПСПУ в Києві в неділю.

"Так склалося, що в Україні готовність до твердої опозиційної боротьби виявили ПСПУ і "Російсько-український блок", - сказала Вітренко, виступаючи на з'їзді.

Вона підкреслила, що в партій цілком збігаються "геополітичні цінності". Вітренко пояснила, що вони полягають в необхідності створення союзу України і Росії.

Заступник голови ПСПУ Володимир Марченко відзначив, що пропозиція ПСПУ про створення єдиного опозиційного блоку стосувалася всіх політичних сил: "і Медведчука (лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук), і Януковича (лідер Партії регіонів Віктор Янукович), і Симоненка (лідер Компартії Петро Симоненко)". "Але вони до нас не прийшли", - сказав він.

Марченко відзначив, що вважає "глибокою помилкою" рішення Партії регіонів не створювати блок, а її позицію "не коректною", тому що ПСПУ, за його словами, "працювала на популярність" Партії регіонів і її лідера в ході президентської кампанії 2004 року.

"Ваша історична роль (Януковича) була в тому, щоб об'єднати усіх, хто працював на ваш рейтинг", - сказав він, відзначивши, що ПСПУ до останнього дня очікувала запрошення від Партії регіонів до участі в блоці.

Крім того, були обрані делегати на міжпартійний з'їзд.

За даними Мінюсту, партія "Російсько-український союз (Русь)" зареєстрована 30 вересня 1998 року. Її очолює Іван Симоненко.

ПСПУ на виборах у Верховну Раду набрала 4,04% голосів (7-й результат), що дозволило одержати 14 мандатів. На виборах 2002 року ПСПУ не змогла перебороти виборчий бар'єр - 3,22% (7-й результат).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування