Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не подобається, що олігархи Кучми живуть ідеалами помаранчевої революції

Середа, 7 грудня 2005, 14:00

Ідеали помаранчевої революції зараз використовуються як гасла тими, хто хоче захистити свої капіталовкладення.

Таку думку в статті в американському виданні "Project Syndicate", переклад якої наводить Иносми.ру, висловила екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

"Через рік після нашої помаранчевої революції багато українців вважають, що її ідеали зрадили. Віра в уряд, підзвітний народу, і в прозорий ринок, очищений від внутрішніх угод, більше не спрямовує політику уряду", - вважає вона.

"...Ті, хто нажився на корупції минулого режиму, стверджують, що їхні права на украдену ними власність залишаються недоторканними", - заявила вона.

"Ці "крони-капіталісти" доводять, що, якщо їм дозволять спокійно розвивати свою діяльність, вони зроблять країну процвітаючою. Почни переділ власності, неважливо наскільки нечесно придбаної, і в жодного інвестора не залишиться довіри до уряду, стверджують вони", - підкреслила Тимошенко.

На її думку, "радикальне беззаконня" лежало в основі процесу приватизації в Україні. "Нас не має вводити в оману факт, що ті, хто знайшов економічну владу шляхом грабіжки держмайна, сьогодні наймають адвокатів, використовують прийоми вільного ринку і стверджують, що додержуються букви закону. Оскільки існує така річ як протизаконна законність", - стверджує Тимошенко.

На її думку, ті, хто рік тому продемонстрував "великий суспільний дух, відчули, потрапивши у владу, що не можуть відновити верховенство закону, не підірвавши при цьому економічне зростання".

"Жорнова уряду можуть розмолоти тверді принципи, і люди, що мали шляхетні наміри, виявляються на одній стороні зі своїми злочинними супротивниками. Я думаю, вони розгубилися і обрали шлях, що може тільки привести назад до верховенства свавілля влади", - відзначила Тимошенко.

Вона нагадала, що її уряд повернув у держвласність "Кривріжсталь", і відзначила, що Україна має продовжувати цю політику. За її словами, нинішній пропонований урядом курс "здається ворожим ідеалам нашої помаранчевої революції".

"Нас просять обрати між суспільною солідарністю й економічним зростанням. Щоб уникнути убогості, нам говорять, що ми повинні упокоритися з беззаконням. Щоб підтримати правду, нам говорять, що не треба розслідувати старі злочини, навіть обезголовлення журналіста й отруєння президента", - підкреслила Тимошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...