Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Червоненко не буде влаштовувати бійню в Запоріжжі

П'ятниця, 9 грудня 2005, 10:01

Новопризначений губернатор Запорізької області Євген Червоненко заявляє, що рішення про його перебування у списку "Нашої України" буде вирішувати "партія і президент".

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант", опублікованому в п'ятницю.

"Заявляю одразу, що я нікуди не піду з "Нашої України". І по-друге: я не бачу себе великим політичним функціонером – і в Запорожжі, зокрема", - сказав Червоненко.

"У Запорожжі обласну організацію нашої партії очолює колишній губернатор (Юрій Артеменко), а виходити або не виходити зі списку, будуть вирішувати партія і президент. Якщо це загальне правило для усіх, то я підкорюся", - заявив Червоненко.

Він також розповів, що пропозиція щодо цієї посади була для нього "досить несподіваною".

"Хоча не можна сказати, що я вже зовсім не очікував такого рішення, але.... Ходили розмови про те, де я буду більш ефективним", - додав він.

Червоненко розповів, що пропозицію йому зробив особисто президент Ющенко телефоном. "Коли мені говорить президент, у мене часу особливо думати немає, тому що в мене така натура – почуття боргу превалює над усім", - додав він.

На питання про те, наскільки він знайомий зі специфікою Запорізького регіону, Червоненко відповів:

"Я менеджер і досить знайомий з регіоном, але, безумовно, я не знаю усього. З багатьма діючими особами і відомими людьми в Запорожжі я знайомий уже багато років – і коли був головою Держкомрезерву, і міністром транспорту. Тим більше Запоріжжя мені близьке, я майже уродженець цих місць – я з Дніпропетровської області".

"Я йду в Запоріжжя, як я вважаю, не стільки політичною фігурою, скільки менеджером, і йду з головним девізом: я хочу, щоб у цій області – другої за обсягом донорських внесків в економіку України – навчилися слухати і чути один одного", - сказав новий губернатор.

"Зрозумійте, я хочу бути ефективним і не влаштовувати бійню між різними кольорами прапорів", - додав Червоненко.

Раніше Ющенко зобов’язав усіх чиновників визначитися: якщо вони балотуються до парламенту, то мають подати у відставку з виконавчої влади.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування