Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко і Януковича викликають у Брюссель "на килим"

Середа, 11 січня 2006, 16:21

Глава делегації Європейського парламенту по зв'язках з Україною Марек Сівец вважає, що відставка уряду стала можливою завдяки голосуванню коаліції "Тимошенко-Янукович".

Про це Сівец заявив у середу в Брюсселі в ході позачергового засідання делегації Європарламенту по зв'язках з Україною, присвяченого наслідкам газового конфлікту Москви і Києва, а також поточній політичній ситуації в Україні.

"Спочатку ми мали коаліцію Ющенка з Тимошенко, потім - Ющенка з Януковичем, що створили останній уряд, зараз ми маємо коаліцію Тимошенко і Януковича", - заявив Сівец.

Також він додав, що було прийнято рішення запросити в Брюссель Юлію Тимошенко і Віктора Януковича: "Ми хочемо запросити Януковича і Тимошенко в Європарламент, щоб вислухати їхню думку, яким вони бачать майбутні відносини з Європейським Союзом".

"Важливо, щоб ці думки були представлені до виборів. Мій досвід підказує, що в такому випадку вони будуть набагато вагоміші, ніж ті, що будуть проголошені після виборів", - додав глава делегації.

Сівец повідомив, що відповідні запрошення будуть надіслані негайно для того, щоб зустрічі відбулися на початку лютого.

У той же час європарламентарій висловив сумнів, що досягнута між Україною і Росією угода може бути денонсована.

"По-перше, це була бізнес або напів-бізнес угода. По-друге, її результатом є те, що газ в Україні є, що усунуто негайну загрозу припинення енергопостачання", - зазначив Сівец.

"Таким чином, Україна, як мінімум, має час для переговорів. Краще обговорювати довгострокові угоди в червні, ніж у січні, хоча б тому, що влітку тепліше. Це - одна з причин, через яку угода не може бути анульована", - підкреслив він.

Крім того, глава делегації повідомив про призначене на 31 січня засіданні комітету Європарламенту з питань міжнародних відносин, на яке також запрошений міністр закордонних справ України Борис Тарасюк.

Парламентарії хотіли б вислухати позицію українського уряду в плані врегулювання поточної ситуації, пояснив Сівец.

Крім того, за його словами, найближчим часом у бюро Європейського парламенту буде спрямований запит про початок формування спостережної місії на майбутні парламентські вибори для того, щоб почати відслідковувати процес уже найближчим часом, а "не за місяць до виборів".

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...