Економічна правда запрошує на перший за час великої війни Банківський форум

Литвин сам себе розхвалив і попередив про алергію

Четвер, 2 березня 2006, 14:47

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин позитивно оцінює роботу Верховної Ради IV скликання.

Про це він заявив на прес-конференції в Івано-Франківську.

За словами Литвина, він готовий дати позитивну оцінку парламенту тільки за те, що Верховна Рада "відвела лихо від України наприкінці 2004 року, що вона стала Верховною Радою України і що вона перестала бути маніпулятивним парламентом".

Разом з тим, спікер вважає, що парламенту потрібно додати конструктивізму і роботи над чітко окресленою програмою, на якій би концентрувалися зусилля президента, Верховної Ради і Кабінету міністрів.

"Тоді б спільними зусиллями можна було б забезпечити прорив у розвитку України", - сказав він.

Відповідаючи на питання про те, який відсоток олігархів буде в новому парламенті, Литвин відзначив, що там будуть "далеко не всі ті олігархи, про яких пишуть іноземні журнали".

За словами Литвина, усе буде залежати від того, якій політичній силі виборці будуть віддавати свої голоси на виборах.

"У нас складається така цікава ситуація - обпікаємося і знову летимо на цей же вогник", - сказав він.

Крім того, Литвин вважає, що кандидатура прем'єра повинна визначатися з обліком професійних і лідерських якостей, організаторських здібностей і досвіду, що дозволив би працювати на благо всієї України.

Він зазначив, що різні особистості можуть стати прем'єром за підсумками парламентських виборів. Водночас він звернув увагу, що на сьогодні немає жодної політичної сили, яка б могла одержати на виборах 51% голосів виборців і самостійно внести кандидатуру прем'єра.

Литвин вважає, що на посаду прем'єра має претендувати людина, сумісна з президентом і та, яка має підтримку більшості депутатів у Верховній Раді або принаймні "не викликає алергії".

На думку спікера, кандидатуру прем'єра може внести як сформована коаліція, так і найбільша фракція в новому парламенті. При цьому він переконаний, що в цьому процесі активну участь буде брати президент.

Литвин також сказав, що при формуванні коаліції необхідно буде чітко визначити "програму-мінімум і програму-максимум", а також шляхи її виконання.

Литвин також вважає, що майбутній уряд має бути побудованим на принципі якості людини.

"Треба буде ще подивитись: чи спроможна зробити це ця людина і якою буде власне урядова команда".

"Я дуже не хотів би, щоб у нас був фракційний уряд, бо він має бути коаліційним. Побудованим на принципі якостей людини: політичних, професійних і власне суто людських. Це також буде грати неабияку роль", - додав він.

Ліга, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування