Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна вимагає Лукашенка відповісти за журналістів і соратника Кличка

П'ятниця, 3 березня 2006, 09:28

Міністерство закордонних справ вимагає від влади Білорусі пояснень із приводу відмови 6 громадянам України у в'їзді на територію Білорусі.

Про це заявив керівник прес-служби МЗС Василь Філіпчук, повідомляють Українські новини.

Філіпчук нагадав, що 2 березня білоруська влада відмовила 6 громадянам України у в'їзді на територію Білорусі.

"Цей крок білоруської сторони порушує право громадян України на вільний в'їзд на територію Республіки Білорусь, що гарантується відповідною обопільною угодою від 1992 року", - сказано в повідомленні прес-служби МЗС.

МЗС заявляє, що відмова шістьом українцям у в'їзді на територію Білорусі також свідчить про "необґрунтоване й дискримінаційне" використання міграційного контролю на кордонах Білорусі.

"МЗС України вимагає від білоруської влади провести відповідне розслідування цього інциденту й надати Україні вичерпні пояснення", - сказано в повідомленні.

За словами Філіпчука, зволікання в проведенні такого розслідування або відмова від надання пояснень буде сприйматися Україною не тільки як неповага українських громадян, але і як крок, що не відповідає "традиційно дружнім україно-білоруським відносинам".

Як відомо, 2 березня представники білоруських правоохоронних органів не пустили в країну голову політичної ради блоку "ПОРА-ПРП" Владислава Каськіва й українських журналістів.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування