Ющенко та Єхануров вирішили притримати 5 млн. до кращих часів?

П'ятниця, 3 березня 2006, 10:05

Фонд Держмайна за вимогою президента і прем'єр-міністра виключив підприємство "Сумихімпром" зі списку об'єктів, що будуть приватизовані цього року.

Про це заявив заступник міністра промислової політики Валерій Третьяков, повідомляє "Дело".

У прес-службі ФДМ підтвердили, що "Мінпромполітики написав листа, у якому попросив Фонд виключити підприємство з приватизаційного списку".

Там також сказали, що виправлений список підприємств, що підлягають приватизації, уже відправлено на затвердження в Кабмін. Хоча ще недавно ФДМ розраховував виручити від продажу "Сумихімпром" 5 млрд. грн., зауважує видання.

На підприємстві відмовилися коментувати плани уряду по передачі "Сумихімпром" у створювану державну титанову корпорацію.

Тільки повідомили, що їм нічого не відомо про рішення ФДМ не приватизовувати компанію.

Заступник міністра промислової політики Віктор Баранчук вважає, що насамперед необхідно затвердити концепцію розвитку титанової галузі України і після цього приймати остаточне рішення про приватизацію підприємства "Сумихімпром".

"На сьогоднішній момент є доручення президента щодо реформування титанової галузі. І остаточне рішення по цьому питанню, швидше за все, буде прийнято після парламентських виборів", - зазначив Баранчук.

При цьому заступник міністра зауважив, що, на думку фахівців, державна титанова корпорація повинна містити в собі дві складові: хімічну і металургійну.

За словами Баранчука, металургійну складову майбутньої титанової корпорації буде забезпечувати Запорізький титаномагнієвий комбінат, що протягом декількох років повинен вийти на виробництво титанових злитків. А хімічну - держкомпанія "Кримський титан" і "Сумихімпром".

Баранчук також зазначив, що затримка з реформуванням титанової галузі пов'язана з невизначеністю долі двох гірничо-збагачувальних комбінатів - Іршанського і Вольногорського, що поставляють сировину для виробництва титанової губки і двоокису титану.

Сьогодні ФДМ домагається розірвання договору оренди Вольногорського ГЗК, а Іршанський знаходиться в управлінні державного холдингу "Українські поліметали".

"Ці ГЗКи повинні знаходитися в держвласності і стати сировинною базою державної титанової корпорації. У протилежному випадку Україна буде сировинним придатком більш розвинених країн", - вважає Баранчук.

Відкрите акціонерне товариство "Сумихімпром" є великим енергохімічним комплексом, промислова площадка якого займає 226 га.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування