Російський МЗС вирішив боротися з українською блокадою

Понеділок, 6 березня 2006, 19:25

У випадку, якщо Придністров'я опиниться в економічній блокаді, мають бути прийняті термінові заходи, заявив голова МЗС РФ Сергій Лавров.

"Якщо дійсно зараз складається економічна блокада (Придністров'я), то необхідно терміново вжити заходів в контакті з усіма сторонами, щоб врегулювати цю ситуацію", - сказав Лавров на брифінгу в Оттаві, де він перебуває з робочим візитом.

Зокрема, за його словами, необхідно залучити вже існуючі механізми, такі, як спільна контрольна комісія, щоб повною мірою забезпечити виконання меморандуму 1997 року.

Міністр відзначив, що в 1997 році був підписаний меморандум, відповідно до якого визнається право Придністров'я на ведення економічної діяльності, передає "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу МЗС Молдови, а також секретар РНБО спростовують обвинувачення про введення економічної блокади Придністров'я або вчинення тиску на регіон.

Раніше Україна та Молдова, відповідно до підписаної декларації ввели новий митний режим, відповідно до якого вантажі із самопроголошеної Придністровської Молдавської республіки будуть пропускатися через українську територію лише зі штампом молдавської митниці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...