Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко стане жорстким через адмінресурс

Вівторок, 7 березня 2006, 15:27

Наприкінці тижня президент Віктор Ющенко проведе зустріч із громадською радою з питань моніторингу дотримання законодавства України під час виборчої кампанії 2006 року.

За підсумками моніторингу буде направлено відповідне доручення керівництву секретаріату і правоохоронних органів щодо фактів порушення законів України, заявила на брифінгу у вівторок прес-секретар президента Ірина Геращенко.

Вона також підкреслила, що президент щодня одержує звіти відповідних служб секретаріату про те, як у регіонах проходить виборчий процес.

"Президент знайомиться з моніторингом громадської ради з контролю за виборами, створеній при президенті України і знайомиться з тими звітами, що йому надаються по ходу виборів, що надходять на адресу секретаріату президента", - сказала вона.

Геращенко відзначила, що ЗМІ мусують інформацію про порушення в ході виборчої кампанії, у тому числі і застосування адмінресурсу. "Президент буде дуже жорстко реагувати на всі ці факти", - сказала Геращенко.

Разом з тим вона відзначила, що президента турбує недостатня діяльність влади на місцях щодо організації роботи виборчих комісій.

Вона також підкреслила, що найбільша кількість тривожних сигналів щодо порушень і хуліганства надходить з Донецької і Чернівецької областей. Геращенко позитивно оцінила роботу громадських організацій, що проводять моніторинг таких порушень на місцях, що свідчить про "формування громадянського суспільства".

Крім того, вона також відзначила, що президента турбує питання про неготовність ділянок до проведення виборів, а також неготовність списків і застосування адмінресурсу на місцях.

Геращенко нагадала, що президент підтримує ініціативу внесення змін до закону про вибори в частині встановлення адекватної заробітної плати членам виборчих комісій, що на сьогоднішній день складає 17 грн. на день, а також по забезпеченню гідних умов їхньої роботи.

Громадська рада при главі держави по забезпеченню чесних виборів 26 березня створена указом президента від 26 лютого. Його очолює президент Національної академії наук України Борис Патон. Перше засідання ради пройшло 27 лютого.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування