Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Подруга Кучми розповіла, як врятувала 8 березня

Четвер, 9 березня 2006, 09:55

Одна з лідерів блоку "Не так!", Валентина Довженко, розповіла, що в 1992 році наполягла на тому, щоб свято 8 березня залишилось.

Про це вона розповіла в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда", опублікованому в четвер.

"У 1992 році я була заступником голови Союзу жінок України (звідти, до речі, саме і виросла пізніше наша партія). Отож, нам стало відомо, що деякі гарячі голови у Верховній Раді хочуть скасувати свято 8 березня. Передбачалося замінити його на День матері", - розповіла Довженко.

Вона відзначила, що це не правильно, оскільки "бути матір'ю – не обов'язок, а право жінки".

"І потім, деякі жінки не мають дітей. Що ж, через це їх позбавляти свята? Ми дуже обурилися! Всерйоз заявили депутатам, що, якщо вони спробують втілити свій очманілий задум у життя і дійсно скасують свято, ми підемо шибки бити в Раді", - розповіла вона.

Довженко також відзначила, що президентом тоді був Леонід Кравчук, який "це неподобство заборонив, сказав – святу жити".

"А пізніше ми з жінками навіть взяли участь у написанні 42-ої статті Конституції – тієї самої, де говориться про рівноправність статей. А на 8 Березня більше ніхто не зазіхав. Це свято залишилося "червоним днем календаря", - додала вона.

На питання, чи користується вона жіночими чарами в політиці, Довженко, сміючись, відповіла: "Звичайно, користуюся, погана я б жінка була б, якби не користувалася!".

"Тому що в нас у політиці ще мало жінок, то ми користуємося в наших чоловіків подвійною увагою. Приходиш, наприклад, на засідання якесь – 20 чоловіків і я одна. Звичайно, усі вони будуть на мене дивитися, не один на одного ж! І все ж помічають! Не дай Боже побачать, що непідфарбовано очі!" – поділилася Довженко.

"Якщо в самих стрілки на штанях не нагладжені – для них це нічого. Їх же багато, у юрбі не так помітно. Тому насамперед жінці в політиці потрібно добре виглядати. Занадто вже до нас придивляються. Все як під мікроскопом", - відзначила вона.

Також за її словами, до чоловіків треба ставитись шанобливо, але і показувати характер.

"Але ні в якому разі не переходити на галас і емоції – це все "бабські штучки", справі вони не допоможуть. Потрібно триматися на рівних, бути дійсно другою і сильною половиною", - додала вона.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування