Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький не хоче вірити, що його мерству може перешкодити прокуратура?

Понеділок, 3 квітня 2006, 14:57

Лідер за попередніми даними на виборах мера Києва Леонід Черновецький спростовує факт підкупу ним виборців.

"Менше ніж за тиждень до дня виборів у мій виборчий штаб надійшла інформація про те, що якісь люди від мого імені роздають неякісні продукти киянам і відкрито закликають голосувати за Леоніда Черновецького", - передає прес-служба Черновецького.

"Приблизно в цей же час діючий голова Олександр Омельченко провів свою скандальну прес-конференцію, в ході якої звинуватив мене в тому, що на гроші, отримані в результаті афери з "Елітою-центром", годую прогнилими продуктами своїх виборців", - додав він.

Лідер виборчих перегонів "розцінював і розцінює всі ці заяви як провокацію, спрямовану на зрив виборів".

За його словами, "оточення Олександра Омельченка вже тоді знало, що програє, тому і зважилося на провокацію з метою дискредитувати його у випадку перемоги".

Черновецький вважає, що прокуратура Києва дійсно повинна була порушувати справу з даного приводу, і підкреслив, що зацікавлений у всебічному й об'єктивному її розслідуванні.

"Елементарна логіка говорить про те, що цей сценарій, як і всі інші брудні технології, використані проти мене, спрямовані на дискредитацію мене і моєї команди", - заявив Черновецький.

Як відомо, прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом підкупу виборців кандидатом у мери Києва Черновецьким.

Про це заявила голова Київської міської територіальної комісії Галина Білик, при цьому вона продемонструвала лист із прокуратури, в якому повідомляється про порушення справи.

Білик також повідомила, що порушення кримінальної справи не є підставою для того, щоб відкладати встановлення результатів виборів.

Як зазначила прес-служба прокуратури Києва, було проведено перевірку звернень Київської міської територіальної комісії й звернень окремих громадян про порушення виборчого законодавства шляхом підкупу виборців під час виборів мера Києва.

"За результатами перевірок 3 березня 2006 року прокуратура столиці порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права за статтею 157 частина 1 Кримінального Кодексу України", - сказано в повідомленні.

За даними прес-служби, розслідування кримінальної справи доручено слідчому відділу прокуратури Києва.

Як повідомлялося, кандидат у мери Києва Черновецький лідирує на виборах з 31,83% голосів виборців за результатами підрахунку голосів на 100% дільниць.

Кандидат у мери Києва, нинішній мер Олександр Омельченко подавав у тервиборчком 2 скарги на підкуп Черновецьким виборців, комісія їх передала в прокуратуру Києва.

У цих скаргах Омельченко просив тервиборчком визнати вибори мера недійсними.

"Інтерфакс-Україна", Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...