Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поки що в команді Черновецького лише апостоли

Вівторок, 4 квітня 2006, 18:31

У 2007 році Києву доведеться віддавати 840 млн. грн. при надходженнях на бюджет розвитку міста лише 630 млн. грн. у 2005 році, і ця цифра має тенденцію зменшуватись.

Про це заявив депутат Київради, член блоку "Пора-ПРП" Володимир Бондаренко в інтерв'ю виданню "Дело".

"Тобто ми на розвиток використовуємо грошей менше, ніж беремо кредитів. Таким чином, фінансовий стан міста можна характеризувати як банкрутство", - зазначив Бондаренко.

За його словами, "новій владі треба буде думати, де брати кошти для погашення кредитів: в 2011 році повинні повернути 1 млрд. 250 млн. грн.".

"Ці гроші Київ може взяти або зробивши нові запозичення, або щось продати чи згорнути соціальні програми. Бо розвиток Києва таких сум не дає", - додав депутат.

Також він зазначив, що не може спрогнозувати, чи не буде помилки колишнього мера повторювати Леонід Черновецький. "Він ще не зробив жодного кроку на посаді мера", - зауважив Бондаренко.

При цьому він додав, що "важко, знаючи людину в одній іпостасі, спрогнозувати її дії в іншій сфері діяльності, все залежатиме від того, яка команда буде залучена до управлінської діяльності в Києві".

"Поки що ми знаємо, що його команда складається з апостолів. Серед них я бачив цікавих людей: Шуфрича, Кармазіна, Лева Парцхаладзе. Якщо це його команда, то це одна справа, а якщо вони прибігли, бо їм нікуди вже діватися, то це інше", - зазначив Бондаренко.

За його словами, "новому меру треба буде побороти корупцію в столиці, навести порядок в діяльності самої влади, вирішувати земельні питання, проблеми з майновими комплексами і виробничими приміщеннями, інфраструктурою".

"Зокрема, в проекти з будівництва мостів, які не мають перспектив завершення, вкладено величезні кошти. А за них комусь доведеться відповідати і ці кошти повертати", - зауважив депутат.

За його словами, "якщо взяти три останні роки, то кредитна політика міської влади полягала в тому, щоб брати під великі відсотки 50млн. долл., 100 млн. долл., 200 млн. долл., і лише частково їх зреалізувати".

"Решта коштів знаходиться на депозитах і приносить комусь великі прибутки", - підкреслив Бондаренко.

Згадуючи мерство Олександра Омельченка, депутат зазначив, що "міськрада була причасна до розподілу землі і цим була задоволена".

"Його заступники або "висіли" на якихось кримінальних справах, або мали бізнес і боялися рота розкрити проти мера", - додав Бондаренко.

Він нагадав про "безсовісне розбазарювання київських земель..., відведення землі без конкурсу і без аукціону - це напряму можна назвати хабарництвом в розмірі десятків мільйонів доларів".

"Далі - хлібна промисловість, в якій одна фінансова група з БЮТ домінує. Це група Василя Хмельницького і Андрія Іванова", - зазначив Бондаренко.

"У середовищі "Нашої України" знаходиться інша фінансова група Мартиненка-Жванії, які відводять собі земельні ділянки безперешкодно. То фабрику "Київ" захоплювали, то ще щось", - додав депутат.

За його словами, "від Партії регіонів до Київради пройшов Василь Горбаль, який має відношення до великої будівельної структури "Київміськбуд-1", що забудовує Гончарі, Кожум'яки".

"Тобто кожен, хто свого часу підтримав Омельченка, знає, чого він це зробив. Правда, зараз деякі політичні сили, як-от блок "Не Так!", що підтримував на виборах Омельченка, зараз уже стоять під Київрадою, підтримуючи Черновецького", - додав Бондаренко.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування