Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головатий хоче забрати в Різдва статус державного

Четвер, 4 травня 2006, 17:09

Міністерство юстиції пропонує вилучити з переліку державних свят Новий рік, Великдень, Різдво, Трійцю, а також День Солідарності трудящих.

Про це йдеться у проекті закону "Про державні свята України", розміщеному на офіційному сайті Міністерства юстиції, повідомляє УНІАН.

Пояснювальна записка датована квітнем 2006 року та підписана міністром юстиції Сергієм головатим.

Проектом закону пропонується встановити наступні державні свята в України: 22 січня – День Соборності України; 9 березня – Шевченківський день; 9 травня – День Перемоги у Другій світовій війні; 15 травня – День Матері; 28 червня – День Конституції України; 16 липня – День проголошення державного суверенітету України; 24 серпня – День Незалежності України; 1 грудня – День національної єдності.

Як зазначається в проекті, "державними святами України є ті, які встановлені цим законом та які з огляду на їх надзвичайно важливе місце у розвитку українського суспільства та держави завдяки особливому значенню стали національними цінностями".

На сьогодні в Україні державними святами визначено: 1 сiчня - Новий Рік, 7 сiчня - Рiздво Христове, 8 Березня - Жiночий день, 1-2 травня - День солiдарностi трудящих, Пасха (квiтень, травень, за мiсячним календарем), 9 травня - День Миру і Перемоги, Трійця (Зеленi свята) — через 40 днiв пiсля Пасхи, 28 червня - День Конституції, 24 серпня - День Незалежностi.

Головатий також пропонує посилити контроль за забезпеченням прозорості власників засобів масової інформації.

У відповідному проекті закону, поданому на розгляд Кабміну, міністр пропонує заборонити створення, а також діяльність телерадіоорганізацій, засновником чи власником яких є юридичні особи, що зареєстровані в офшорній зоні.

Законопроектом також пропонується ввести вимогу висвітлення інформації про засновника редакції або іншої установи, що виконує її функції, у кожному випуску друкованого ЗМІ, а не тільки засновників видання.

Одночасно пропонується наділити Нацраду з питань телебачення і радіомовлення повноваженням здійснювати нагляд за дотриманням вимог щодо заснування телерадіоорганізацій та вимоги до їх установчих і статутних документів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...