Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З проекту Ющенка розкрадають гроші Пінчука, Суркіса, Новинського?

Четвер, 1 червня 2006, 11:04

Державне підприємство "Мистецький арсенал" підозрюють у зловживаннях коштами меценатів.

Наступного тижня Головне контрольно-ревізійне управління має представити результати перевірки державного підприємства "Мистецький арсенал", пише "Дело".

Як відомо, ця структура була створена в рамках реалізації однойменного проекту культурно-художнього і музейного комплексу в Києві. Підприємство повинне було займатися координацією і управлінням низки робіт зі створення музею європейського рівня.

Однак ще в листопаді минулого року повноваження ДП "Мистецький арсенал" були урізані міністром культури і туризму Ігорем Ліховим.

За словами Ліхового, його розпорядження стало наслідком серйозних порушень, виявлених у діяльності держпідприємства.

У листопаді минулого року ДП "Мистецький арсенал" проводило низку тендерів на закупівлю товарів і послуг для здійснення робіт зі створення музею. Загальна сума тендера складала більше 5 млн. грн.

Завершення конкурсу було заплановано на 29 листопада 2005 року. Його результати дотепер невідомі, оскільки ні в Кабміні, ні в Мінкультури не володіють цією інформацією.

Як повідомили в ГоловКРУ, перевірка діяльності "Мистецького арсеналу" почалася в квітні цього року.

Однак співробітник управління контролю в сфері освіти і культури відмовився назвати установу, яка ініціювала проведення ревізії.

"Навіщо вам це знати?! Проведення перевірки вимагала одна з вищих структур влади", - сказав він.

Водночас віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко заявив, що перевірка КРУ була ініційована секретаріатом президента. Метою перевірки було встановити, куди державне підприємство витратило гроші меценатів.

За словами Кириленка, зараз ДП "Мистецький арсенал" не бере участі в процесі створення однойменного музейного комплексу. Він також повідомив, що підприємство знаходиться в стадії ліквідації.

Як відомо, ідея створення музейного комплексу "Мистецький арсенал" належить президенту Віктору Ющенку. Він неодноразово проводив зустрічі з українськими бізнесменами з метою залучення їхніх коштів у будівництво комплексу.

Серед меценатів називалися Віктор Пінчук, Григорій Суркіс, співвласник "Приватбанку" Геннадій Боголюбов і бізнесмен Вадим Новинський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...