Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На місце Івченка претендують троє

Четвер, 1 червня 2006, 11:30

На посаду глави НАК "Нафтогаз" претендують глава компанії "Укргазвидобування" Ілля Рибчич і нинішній в.о. глави НАК Олександр Болкісєв і, можливо, заступник голови правління "Нафтогаза" Ігор Воронін.

Про це в четвер пише газета ""Дело"".

У той же час колишній міністр палива й енергетики Сергій Єрмілов вважає, що Плачков надійшов некоректно, коли запропонував кандидатуру Болкісєва.

"Оскільки Плачков причетний до розвалу "Нафтогазу" цього року, він взагалі не має ніякого морального права вносити свою кандидатуру. Нового керівника має вносити новий уряд", - заявив він.

На думку екс-міністра, Болкісєв цілком може продовжувати виконувати обов'язки голови правління ще протягом місяця.

Найбільш ймовірним кандидатом на посаду керівника "Нафтогазу" екс-депутата Олега Салміна, колишнього члена парламентського комітету з ПЕК, є Рибчич. "Він має досвід і працює в структурі компанії з часу її заснування", — відзначив Салмін.

Як пише видання, досить вагомі шанси одержати посаду глави "Нафтогазу" при розподілі посад у новому уряді має Блок Юлії Тимошенко.

Але ніяких кадрових пропозицій від блоку поки не було. Депутат Верховної Ради від БЮТ Андрій Шкіль сказав, що блок має намір говорити про конкретних претендентів тільки після підписання коаліції.

У той же час видання з посиланням на джерело в "Нафтогазі" пише, що ще однією з кандидатур на посаду голови правління НАК залишається заступник голови правління "Нафтогаза" Ігор Воронін.

Він також є головою ради директорів компанії "Укргаз-Енерго" — ця компанія належить "Нафтогазу" і RosUkrEnergo на паритетних засадах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування