Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна назвала статтю, за якою має повне право хотіти в Євросоюз

Вівторок, 13 червня 2006, 12:34

В українському МЗС з подивом сприйняли пропозицію канцлера Австрії Вольфганга Шюсселя не розглядати можливість вступу України в Європейський Союз.

"Ми з подивом сприйняли таку заяву з боку керівника Австрії, оскільки Австрія відома як держава, що активно підтримувала євроінтеграційні устремління України", - заявив речник МЗС Василь Філіпчук на брифінгу у вівторок.

"Будь-який формат співробітництва, що ми зараз здійснюємо з Європейським Союзом, не може виключати в довгостроковій перспективі членства в Європейському Союзі", - зауважив Філіпчук.

"Оскільки така перспектива гарантується законодавством ЄС, а саме статтею 49 договору про створення Європейського Союзу", - пояснив він.

"Тому ми просили б усіх європейських політиків, коли вони коментують подібні речі, уважно стежити за тим, щоб ця стаття договору про Європейський Союз не порушувалася", - підкреслив речник МЗС.

Філіпчук нагадав, що Україна проголосила своєю стратегічною метою членство в ЄС і готова вести переговори щодо такого членства.

"Однак ми рішуче наполягаємо на тому, щоб прагнення України стати членом Європейського Союзу, відповідно до законодавства ЄС, щоб воно поважалося, у тому числі і країнами-членами Євросоюзу", - заявив речник МЗС.

Як відомо, раніше Шюссель у німецькій газеті "Франкфуртер альгемайне цайтунг" висловив думку, що Україні, а також Туреччині і країнам Північної Африки варто запропонувати як можна більш широкі зв'язки з ЄС.

Зокрема, зв'язки, що були б близькими до членства, але не зробили б ці країни членами Євросоюзу.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування