Богатирьова із жалості радить "рубати хвіст відразу"

Середа, 7 червня 2006, 15:15

Член політради Партії регіонів Раїса Богатирьова вважає, що перерва у роботі парламенту пов'язана з небажанням провладних сил нести відповідальність за події, що відбуваються в Криму.

"Уся справа в тому, що "помаранчеві" не можуть поставити на голосування проект закону про проведення навчань, тому що поки немає голови Верховної Ради, що, відповідно до Конституції, має право підписувати законодавчі акти", - передає слова Богатирьової прес-служба партії.

"А спікер не з'явиться доти, поки не буде створено коаліцію. Я не говорю, яку коаліцію. Тому один з елементів пролонгації - це під шумок вести роботу в Криму, у порушення законів України", - додала вона.

На думку Богатирьової, жодний злочин терміну давнини не має: "І практика показує, що рано чи пізно приходять люди з відповідних органів, запитують які рішення ти, як державний муж, приймав. І відповідати потрібно буде за законом".

Член Партії регіонів підкреслила, що ігнорування владою норм українського законодавства є підтвердженням того, що уряд на чолі з президентом може піти ще далі.

"Я вважаю, що кричуще порушення Конституції України, що ми сьогодні спостерігаємо (це стосується висадки іноземних військ на території України), говорить про те, що ми можемо очікувати від влади будь-яких інших порушень", - заявила Богатирьова.

"Не тільки Конституції, але і законодавчих актів. Тому як може народ це зупинити, як людина може висловити своє відношення? Тільки шляхом виборів", - додала вона.

"Я як лікар знаю, що собаці рубають хвіст відразу для того, щоб собаку пожаліти, а якщо пиляти цей хвіст, то нічого хорошого не вийде", - сказала Богатирьова на закінчення.

У той же час парламентська фракція Партії регіонів заявила про вимогу розглянути у Верховній Раді питання про "грубе порушення" владою Конституції і закону України.

Також фракція вимагає відсторонити від виконання обов'язків міністра оборони Анатолія Гриценка і міністра закордонних справ Бориса Тарасюка, а членам уряду, що мають депутатський мандат, у дводенний термін визначитися з місцем роботи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування