Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун вже тричі не Генпрокурор

Вівторок, 4 липня 2006, 12:37

Вищий адміністративний суд визнав законним звільнення президентом Святослава Піскуна з посади генерального прокурора.

У такий спосіб суд частково задовольнив касаційні скарги Піскуна і виконуючого обов'язки міністра юстиції Сергія Головатого.

Суд скасував постанову Шевченківського райсуду та Апеляційного суду Києва, і ухвалив нове рішення. Тобто він не задовільнив позов Піскуна, у якому той просив визнати незаконним його звільнення президентом з посади генпрокурора.

На суді були присутні представники президента – Сергій Головатий, Микола Полудьонний, а також представники Піскуна – Лариса Паламар і Людмила Панова, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

На початку засідання адвокати Піскуна передали суду його клопотання про перенесення розгляду скарг у зв'язку з його відсутністю на засіданні.

Разом з тим Піскун не вказав причини своєї відсутності. Суд на місці вирішив відхилити клопотання і продовжити розгляд справи.

Сам Піскун збирається оскаржити рішення у Верховному Суді. Він підкреслив, що ухвалення такого рішення пов'язане з тим, що напередодні був змінений майже весь склад колегії суддів.

Президент Ющенко звільнив Піскуна з посади генпрокурора 14 жовтня. 4 листопада на цю посаду був призначений Олександр Медведько. Піскун оскаржив рішення про своє звільнення в суді.

У листопаді та грудні Шевченківський суд Києва відновив його на посаді генпрокурора, а Печерський суд Києва призупинив дію указу президента про призначення Медведька.

Міністр юстиції Головатий оскаржив ці рішення судів.

Пискун рік назад уже був відновлений у посаді генпрокурора за рішенням суду. Перший раз він був призначений генеральним прокурором 4 липня 2002 року.

У 2003 році він був звільнений, а 10 грудня 2004 року був відновлений на посаді на підставі рішення Печерського суду Києва.

Піскун є депутатом за списком Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування