Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВР допрацює Конституцію з ухилом на федералізм?

Середа, 2 серпня 2006, 14:04

У Верховній Раді буде створена спеціальна комісія з допрацювання законопроекту про внесення змін до Конституції N3207-1 у частині реформування органів місцевого самоврядування.

Як повідомив в інтерв'ю журналістам член фракції Партії регіонів Володимир Рибак, таке рішення ухвалено на засіданні погоджувальної ради у середу.

За словами Рибака, для створення такої комісії не потрібно проводити спеціальне голосування в парламенті, а комісія буде створена після того, як фракції внесуть свої пропозиції щодо складу комісії.

Реклама:

Рибак підкреслив, що створення зазначеної комісії пов'язане з тим, що в законопроект N3207-1 внесені зміни, і тепер його необхідно заново направляти в Конституційний Суд для одержання попереднього висновку.

У свою чергу, член БЮТ Олександр Турчинов підкреслив, що законопроект N3207-1 навряд чи буде ухвалений у ході нинішньої сесії.

За його словами, даний законопроект необхідно заново направляти для одержання попереднього висновку в Конституційний Суд у зв'язку з тим, що в нього були внесені істотні зміни.

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, голосування по даному законопроекту без одержання попередніх висновків КСУ буде неконституційним.

При цьому Турчинов не виключив, що в зв'язку з тим, що законопроект передбачає розпуск державних адміністрацій і створення виконкомів, це є основою для федералізму в країні.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування