Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Віра Іванівна кудись приєднає Козин і збудує Діснейленд

П'ятниця, 4 серпня 2006, 14:54

Голова Київської обладміністрації Віра Ульянченко не виключає, що приєднає селище Козин до іншого адміністративного пункту, щоб вирішити місцевий конфлікт.

Про це вона розповіла в інтерв’ю "Україні молодій".

"Мій заступник спеціально займається Козином, зараз ми консультуємося з юристами, й у мене вже є бажання якийсь спеціальний статус надати цьому селищу, чи, може, цю сільраду приєднати до якогось населеного пункту як адміністративну одиницю, щоб розвести конфлікт", - зазначила Ульянченко.

Як відомо, в Козині вже більше двох років триває конфлікт, пов’язаний з продажем землі, через що село перетворилося на два ворогуючі табори.

Також Ульянченко планує сформували комісію для переоцінки орендної плати за землю, бо ставки з 1995 року не переглядалися і зараз є дуже низькими, тоді як терміни оренди за вже укладеними договорами сягають 40—49 років.

Вона також планує запропонувати київському міському голові Леоніду Чернівецькому співпрацю двох регіонів, зокрема, винести деякі промислові підприємства з Києва в область, а також будівництво соціального житла в містах-сателітах Києва.

"Готові запропонувати i кілька спільних проектів. Наприклад, створити під Києвом велику зону відпочинку для дітей — такий собі маленький Діснейленд, із готельним комплексом", - додала Ульянченко.

Ульянченко заперечила, що місцеві керівники вичищають території перед її приїздом, але повідомила, що сама часто робить ревізії у різних районах.

"Ще на першій зустрічі я показала головам, як покосити траву під парканами, як поприбирати сміття, яке там валяється. Тому коли я сама приїжджаю, то змушую голів виходити з кабінетів у люди, пройтися по вулиці, побачити, що там робитися і де, що потрібно причепурити", - сказала вона.

Ульянченко сподівається, що зміна формату коаліції у Раді не вплине на її відносини з Київською облрадою, де більшість належить БЮТ.

"Зміна формату будь-якої коаліції, думаю, абсолютно не вплине на цю ситуацію, бо ми дійшли згоди стосовно основних завдань і не ділимо якихось політичних дивідендів, не приписуємо результатів діяльності кожен собі", - зазначила голова київської ОДА.

Ульянченко зазначила, що перехід у "губернатори" не змінює статус людини, яка може відверто говорити з президентом.

"Я беру участь у вирішенні цієї проблеми, мені відведена певна роль, тому й зараз спілкуюся з багатьма політиками з цього приводу. Для президента дуже важливо в такій серйозній політичній ситуації мати надійних людей на місцях, які будуть проводити його політику, працювати на позитив навіть в умовах парламентської кризи", - зазначила вона.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...