Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Червоненко попросив в Ющенка трохи силовиків

Понеділок, 4 вересня 2006, 12:13

Запорізький губернатор Євген Червоненко вважає, що всі керівники силових відомств в області при призначенні і знятті з посад повинні проходити узгодження з головою обласної адміністрації.

"Нам давно потрібно переходити на подвійне підпорядкування силовиків. Я написав лист президенту України, де переконую його в тому, що всі силовики при призначенні і знятті повинні проходити узгодження з головою обласної адміністрації", - сказав Червоненко в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

"Я вважаю, що нам потрібно взяти за основу французьку модель: губернатор - префект, представник президента в області, і йому підкоряються, зокрема, силові відомства", - відзначив голова Запорізької обладміністрації.

За словами Червоненка, таку позицію підтримали всі його колеги - 27 осіб, - однак вона наштовхнулася на опір прокуратури і міліції.

"А я вважаю, що це необхідно, оскільки вертикальне міністерське підпорядкування приводить до того, що силовики в областях перетворюються в бізнес-структури", - підкреслив голова області.

"Як тільки СБУ розкриває велику справу по наркотиках, обов'язково фігурантами в ній виступають міліціонери! Дійшло до того, що величезне поле конопель охороняв якийсь міськвідділ міліції! Водночас на губернаторів тиснуть: чому ви не боретеся зі злочинністю і наркоманією! А як боротися, якщо немає прямого підпорядкування?", - відзначив Червоненко.


Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування