Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук придумав, що розвалило помаранчеву коаліцію

Понеділок, 4 вересня 2006, 13:23

Екс-президент Леонід Кравчук вважає, що причиною політичної кризи в країні стала нездатність "помаранчевих" сил домовитись.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Новые известия", опублікованому в понеділок.

"Після парламентських виборів сумарна більшість у парламенті була на боці "помаранчевих". На їхній стороні була влада в регіонах. Був свій уряд. На їхній стороні – президент. Але вони думали не про Україну", - заявив він.

Реклама:

"Вони думали про крісло. Вони несуть абсолютну відповідальність за проблему, яку можна було вирішити дуже просто. Хотіли більше, ніж могли, і... розвалилися. Хто їм допомагав розвалитися? Москва? Ні. Власна жадібність", - підкреслив Кравчук.

На питання, у чиїх руках знаходитися зараз "реальна влада", він відповів:

"Виконавча влада реально в руках уряду. Більшість у Верховній Раді створює уряд, і він разом з коаліцією відповідає за стан економічного, соціального і духовного розвитку країни. Так має бути".

ВІДЕО ДНЯ

Він також підкреслив, що за Конституцією президент "залишається сильною фігурою". "Тому що його вплив на кадри досить могутній", - пояснив Кравчук.

"Він призначає всіх голів областей, вносить пропозиції до Верховної Ради, що стосуються силових міністрів, міністра закордонних справ. Він впливає на призначення генпрокурора, глави СБУ. Укази президента обов'язкові для виконання на всій території України, у тому числі і для Кабінету міністрів", - підкреслив він.

"Тобто указ президента є документом загальнонаціонального характеру. Президент – головна фігура в проведенні зовнішньої політики. Таким чином, говорити, що посада президента в Україні є формальною, не доводиться", - відзначив Кравчук.

Він також упевнений, що загрози дострокового завершення повноважень президента Віктора Ющенка немає.

"Якщо президент Ющенко буде дотримуватись Конституції і не виходити за рамки своїх повноважень, не буде причини для конфлікту", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування