Ющенко думає, що справа про його отруєння "за крок від активної фази"

П'ятниця, 8 вересня 2006, 16:01

Президент Віктор Ющенко вважає, що прокуратура  вже близько до "активної фази" розкриття злочину по його отруєнню.

"Прокуратура України сьогодні знаходиться за один крок від активної фази розкриття цієї справи", - сказав Ющенко в інтерв'ю журналістам у Баку в п'ятницю.

Він нагадав, що кілька днів тому була друга річниця з дня "трагедії" для його родини.

Він нагадав також, що в травні була проведена міжнародна експертиза "найвищого сорту". "Це міжнародна експертиза, що дала кінцеву відповідь про отруєння ", - сказав президент.

За його словами, було зафіксоване отруєння дозами діоксину в "досить великої кількості".

"Тепер зрозуміла поведінка цієї отрути: скільки необхідно часу для того, щоб сформувалася клініка, яка супроводжувала б мене 6-7 вересня два роки тому", - відзначив Ющенко.

Він також підкреслив, що ця ж експертиза дала відповідь на питання про те, у яких країнах знаходиться ця отрута і за якою формулою виробляється. "Зараз опрацьовується версія, як і через кого отрута потрапила в Україну, а також хто за цим стоїть", - сказав президент.

"На мою думку, сьогодні в прокуратурі є великий інструментарій для того, щоб давати ефективну відповідь на питання, що виникають у рамках розслідування мого отруєння", - сказав Ющенко, відзначивши, що на "аналітичний контроль" узята інформація про всі його зустрічі напередодні ймовірної дати отруєння.

Говорячи про свій стан здоров'я, Ющенко підкреслив: "Завдяки моїй мамі і батькові я тримаю себе в гарній формі".

Він також відзначив, що лікарі роблять усе необхідне для того, щоб він цілком видужав, і він вдоволений тим, що сьогодні веде повноцінну "як професійну, так і особисту діяльність".

Як повідомлялося, генпрокурор Олександр Медведько заявив, що для отруєння Ющенка в 2004 році використовувався діоксин досить високого ступеня синтезу, який можуть виготовити тільки висококваліфіковані фахівці, в ультрасучасних лабораторіях.

Проблеми зі здоров'ям у Ющенка почалися на початку вересня 2004 року, коли він був ще кандидатом у президенти. Ющенко 5 вересня 2004 року зустрічався з керівництвом СБУ за вечерею на дачі колишнього заступника глави СБУ Володимира Сацюка.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування