Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна оголосила харчове перемир’я з сусідами

Субота, 9 вересня 2006, 18:16

Група українських м'ясомолочних підприємств може до 5 жовтня поточного року одержати дозвіл на постачання своєї продукції в Російську Федерацію.

Про це сказав журналістам у суботу міністр аграрної політики Юрій Мельник.

За словами міністра, право на постачання продукції в РФ українські м’ясомолочні підприємства одержать за результатами інспектування їхньої роботи російськими експертами, що заплановано з 18 вересня поточного року.

При цьому він сказав, що з лютого поточного року і до цього часу українська сторона провела значний обсяг роботи з забезпечення безпеки і якості продукції м’ясомолочної галузі, а також щодо того, щоб зробити неможливими постачання на територію України неякісної продукції з інших країн.

Щодо збитків українських м'ясомолочних підприємств через уведення РФ заборони на постачання їхньої продукції, Мельник сказав, що їх підраховують самі підприємства, однак ці результати трохи менші, ніж очікувалося, оскільки частина експорту їхньої продукції пішла на нові ринки, зокрема, Північній Африці, Азії й ін.

Він також повідомив, що Україна і Російська Федерація мають намір вивчити можливість поновлення постачань українського бурячного цукру на російський ринок, експорт якого практично припинений через вилучення його Росією з режиму вільної торгівлі.

"Ми домовилися провести консультації щодо поновлення постачань українського цукру на російський ринок", - сказав Мельник, коментуючи в суботу результати його зустрічі з міністром сільського господарства РФ Олексієм Гордєєвим 6 вересня.

Він уточнив, що мова йде як про поновлення постачань цукру до Росії, так і про можливості реалізації спільних бізнес-проектів у цукровій галузі.

Мельник також повідомив, що головний ветеринар Польщі Кшиштоф Яжджевський 14 вересня має намір відвідати Україну для проведення переговорів щодо постачання польського м'яса і м'ясопродуктів.

Україна заборонила експорт м'яса і м'ясопродуктів з Польщі 26 березня поточного року через випадки ввозу їх без відповідних ветеринарних документів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:29
Чи є пріоритети в обмінах? Відповідаємо на поширені запитання щодо полонених військових
09:26
Столтенберг: Не можна допустити залежності від Китаю, як це раніше було з Росією
09:24
Ексміністр оборони Британії розкритикував слабке лідерство Шольца у контексті війни
09:17
Ціни на нафту збільшилися на тлі оптимістичних прогнозів зростання економіки США
09:04
"Російська мова належить Кремлю" – Олександр Іванов про те, чому треба переходити на українську
08:54
Британський корабель відбив ракетну атаку хуситів в Аденській затоці
08:50
ЗСУ відвели танки "Абрамс" з лінії фронту через загрозу російських безпілотників – AP
08:43
У польському Щецині зіткнулися британські військові машини, поранені 5 солдатів
08:41
Росіяни влучили в торговий центр і дитсадок на Херсонщині: поранили 6 людей
08:29
"Двійник", "Матрьошка", Portal Combat: які спецоперації проти України РФ проводить за кордоном
Усі новини...