Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховна Рада вже боїться секретаріату президента

Понеділок, 2 жовтня 2006, 15:35

Віце-спікер Адам Мартинюк вважає, що зміни до Конституції в частині передачі виконавчих функцій від облдержадміністрацій до обласних рад "мають все менше шансів для проходження" через "агресивну" позицію секретаріату президента.

Про це Мартинюк заявив на прес-конференції у понеділок.

"На сьогоднішній день, знаючи реакцію президента, ці зміни мають шанси на проходження, але я передбачаю, що завтра-післязавтра ситуація зміниться і навряд чи його (президента) оточення на них погодиться", - зазначив він.

Мартинюк пояснив, що в результаті змін, мають бути ліквідовані районні державні адміністрації і виконавча влада "переходить до рук виконкомів".

"На рівні областей державні адміністрації залишаються. Але вони будуть "омоскалені". Тобто, вони матимуть такі ж права і функції, як представник президента в Криму Геннадій Москаль", - пояснив він.

За словами Мартинюка, виконавчі функції від обласних державних адміністрацій перейдуть до облрад, де будуть створені відповідні виконавчі органи.

"А сама державна адміністрація буде представником президента в тій чи іншій області, і головним її завданням буде дотримання закону на території цієї області", - додав він.

За словами Мартинюка, Верховна Рада очікує на одержання висновків Конституційного Суду з цього питання вже на поточній сесії і в разі отримання "зможе їх попередньо схвалити, бо тут потрібно 226 голосів".

Мартинюк також висловив сподівання, що вже на наступній сесії у ВР набереться 300 голосів, щоб остаточно прийняти ці зміни.

Водночас Мартинюк зазначив, що "виходячи з тої агресивності, яку починає нова команда в секретаріаті президента", шансів на те, що буде одержано 300 голосів "все менше й менше".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...