Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк розпорядився роз'яснити, хто такий губернатор

Понеділок, 9 жовтня 2006, 12:29

Заступник голови адміністрації президента Арсеній Яценюк розпорядиться дати роз'яснення з приводу органів місцевої влади.

Про це він заявив у понеділок на селекторній нараді з губернаторами всіх областей.

Яценюк розпорядився, щоб на адресу облдержадміністрацій направили "коротку інформаційну довідку з приводу функціонування органів виконавчої влади до кінця поточного року і на майбутнє при існуючій правовій системі".

Яценюк також попросив губернаторів до кінця тижня дати в ЗМІ "про те, яка влада буде в регіонах у 2007 році".

Під час селекторної наради губернатор Київської області Віра Ульянченко заявила, що " певні політичні сили, що мають більшість, нишком формують думку про те, що із січня місяця починають працювати облвиконкоми і посада губернатора одержить зовсім інше значення".

У той же час, губернатор Донецької області Володимир Логвиненко висловив упевненість, що "роботу державних адміністрацій потрібно ввести в правове поле".

Він підкреслив, що проблема взаємин між секретаріатом, облдержадміністраціями і Кабінетом міністрів повинна вирішуватися на підставі закону про облдержадміністрації, закону про місцеве самоврядування, а також з урахуванням відносин із суб'єктами господарської діяльності.

"Облдержадміністрації будуть працювати в рамках тієї відповідальності, яка залишається за президентом. І для того, щоб усю цю справу привести в норму, або доповнити, або виключити, це процедура тільки Верховної Ради, і відповідний регламент – чи то 226 плюс один, чи то конституційна більшість, якої, ви знаєте, на сьогодні просто нема", - підкреслив Логвиненко.

Острів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...