Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Фрау Меркель" ігнорує Ющенка?

Вівторок, 7 листопада 2006, 11:01

Посол Німеччини в Україні Райнгард Шеферс не прогнозує найближчим часом зустрічі президента Віктора Ющенка і канцлера ФРН Ангели Меркель.

Про це Шеферс сказав в інтерв'ю газеті "День", повідомляє УНІАН.

"Для такої зустрічі потрібен час. Але на даний момент ми ще його не визначили. Річ у тому, що пані Меркель є не лише канцлером, але й головою партії (ХДС)", - зазначив посол.

"Незабаром до неї перейде головування як у ЄС, так і в рамках G8. І можете собі уявити, чим більше часу проходить, тим менше є можливостей для таких часових віконечок, щоб влаштувати таку зустріч. Якби ми подивилися на календар зустрічей пані Меркель на вісім місяців, то ми б їй не позаздрили", - додав Шеферс.

Водночас посол спростував інформацію про відсутність діалогу між президентом Ющенком та канцлером Меркель.

"Я не хотів би говорити про те, що у нас немає діалогу. Навпаки, я хотів би сказати про те, що між нашими країнами склався інститут формальних зустрічей", - зазначив Шеферс.

"Це - міжурядові консультації, які цього року довелося перенести з огляду на те, що спочатку в нас відбувалися вибори до німецького парламенту, а потім вибори в Україні, за якими настав тривалий процес формування уряду", - пояснив він.

"Що стосується відносин між президентом і федеральним канцлером, я хочу сказати, що між ними не так давно відбулася детальна телефонна розмова", - додав посол.

Як відомо, під час жовтневого візиту Ющенка до Німеччини він не зміг зустрітися з Меркель, оскільки в неї були заплановані інші заходи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...