Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не хоче "гнати порожняк"

П'ятниця, 2 лютого 2007, 14:50

Прем'єр-міністр Віктор Янукович наголошує на необхідності адаптації українського законодавства до норм Європейського Союзу.

Про це він сказав під час засідання координаційної ради з питань адаптації законодавства України до законодавства ЄС, повідомляє прес-служба Кабміну.

Янукович зазначив, що інтеграція до Євросоюзу в умовах невизначеності часто обмежувалася лише загальними розмовами, красивими за формою, але порожніми за змістом.

За його словами, Україна сьогодні опинилась в нових умовах і про перспективу членства зараз говорити рано.

Така ситуація, на думку прем'єра, повинна "не розхолоджувати, а навпаки, ще більше активізувати нас".

Янукович переконаний, що євроінтеграція – це, насамперед, справа самих українців: "Ми можемо і повинні довести, що здатні цю роботу зробити, а наступні десять років – це той шлях, який ми повинні пройти разом".

Прем'єр зазначив, що його не влаштовує планування та виконання органами влади роботи з адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу. "Складається враження, що ця справа стосується виключно Міністерства юстиції, а це не так", - зауважив він.

Вирішити ситуацію, на думку Януковича, може створений на урядовому рівні інституційний механізм, що забезпечить перевірку на відповідність законопроектів до норм Європейського Союзу.

У 2007 році Україна завершить перший етап виконання загальнодержавної програми адаптації вітчизняного законодавства до норм Європейського Союзу, переконані у Кабміні.

"Тому вже сьогодні необхідно розпочати процес формування заходів наступного етапу виконання цієї програми", - наголосив прем'єр.

Янукович доручив секретаріату Кабміну разом з Мін'юстом доопрацювати проект плану заходів з виконання у 2007 році загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства ЄС.

Зокрема, врахувати висловлені на засіданні пропозиції і зауваження та в установленому порядку подати його на розгляд уряду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...