Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров лякає "ужастіками" про американські ракети

Понеділок, 5 лютого 2007, 10:18

Перший віце-прем'єр Микола Азаров вважає, що можливе розміщення об'єктів протиракетної оборони (ПРО) Сполучених Штатів Америки на території Польщі становить загрозу для України.

Про це він заявив у прямому ефірі телеканалу "УТ-1", повідомляє Ліга.

"Це загроза, насамперед, Україні", - сказав Азаров, додавши при цьому, що рішення про розміщення об'єктів ПРО не додасть аргументів прихильникам вступу України до НАТО.

Крім того, перший віце-прем'єр вважає, що беручи до уваги добросусідські відносини між Україною і Польщею, польський уряд повинен був провести відповідні консультації з Україною.

"І вислухавши думку України, як свого безпосереднього сусіда, ухвалювати відповідне рішення... Ракети, розміщені поруч з нашою територією - це, насамперед, об'єкт для нападу кожної зі сторін", - додав він.

Водночас, Азаров засумнівався в тому, що відносини між Україною і Польщею є рівноправними.

"Боюся, що тільки на словах у нас мова йде, скажемо, про рівноправність у наших відносинах, а коли мова заходить дійсно про стратегічні інтереси, то з нашою рівноправністю, на жаль, не дуже там рахуються. Тому пора від міфів і фантазій переходити до реального життя, бачити світ таким, яким він є, а не будувати ілюзій", - зазначив віце-прем'єр.

Як відомо, Польща отримала офіційну пропозицію від США щодо розміщення елементів системи протиракетної оборони на її території. США також планує розмістити системи ПРО на території Чехії.

На території Польщі передбачається розміщення 10 ракетних установок системи протиракетної оборони Сполучених Штатів Америки.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: