Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича мізкують, як обрізати українцям крила

Середа, 7 лютого 2007, 10:59

Найближчим часом вітчизняні авіакомпанії підвищать ціни на квитки.

Причиною подорожчання авіаперевезень стане не тільки подорожчання гасу, але й екологічний збір, що має намір ввести Міністерство охорони навколишнього середовища, повідомляє газета "Дело".

"Ми пропонуємо дуже невелику плату - 5 грн. (з 1 тонни літака) як компенсацію за викиди літаків при зльоті-посадці", - пояснив перший заступник міністра охорони навколишнього середовища Святослав Куруленко.

За його словами, ця пропозиція вже знаходиться на розгляді Кабінету міністрів: "Якщо ця система буде впроваджена, бюджет додатково одержить близько 100 млн. грн.".

У той же час представники авіакомпаній повідомляють, що додаткове фінансове навантаження буде переадресоване на пасажирів.

"Не хотілося б, звичайно, щоб пасажири платили ще більше, але введення екологічних ставок відразу вдарить по них", - пояснив прес-секретар компанії "АероСвіт" Сергій Куций.

Його слова підтримала і прес-секретар компанії "Міжнародні авіалінії України" Євгенія Сацька: "Поза залежністю від розміру цього екологічного збору, його введення моментально позначиться на пасажирах".

До того ж пасажирам "МАУ", які летять до Великобританії, доведеться платити ще більше. З 1 лютого британський уряд також удвічі збільшив екологічний збір з кожного пасажира.

Для клієнта економ-класу цей податок зросте вдвічі - до 19,80 дол., а пасажири бізнес-класу на далеких рейсах заплатять 158,40 дол.

Водночас ціна авіаперельоту буде також залежати від вартості авіапалива, яку вже до кінця тижня повинні погодити авіакомпанії і постачальники палива.

Як відомо, ще 24 листопада постачальники авіапалива ЗАТ СП "Кребо" і ТОВ "Лук-Авіа Ойл" повідомили про підвищення цін на паливо на 20-25%. Крім того, вони також вимагали зобов'язати авіаторів платити ПДВ, що призвело б до подорожчання пального на 45%.

На думку гендиректора "АероСвіту" Арона Майберга, причиною росту цін став вихід на ринок нового гравця – "УкрГазЕнерго".

У той же час прес-секретар цієї компанії Віталій Кисіль висловив здивування, чому авіакомпанії або аеропорти дотепер не звернулися до оператора напряму.

За його словами, якби авіакомпанії й аеропорти, незадоволені ціновою ситуацією, яка склалася, працювали не через компанії-посередники, а з "УкрГазЕнерго" як із власником ресурсу, паливо обійшлося б їм набагато дешевше.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...