Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко написав Януковичу листа про озвучку

Середа, 7 лютого 2007, 15:01

Президент Віктор Ющенко звертається до прем'єра Віктора Януковича з проханням вжити заходів для вирішення питання щодо дублювання, озвучення або субтитрування іноземної кінопродукції українською мовою.

"З метою подальшого зміцнення позицій державної мови в суспільному житті України та з огляду на потребу проведення збалансованої державної мовної політики просив би вас вжити всіх можливих заходів щодо приведення у відповідність із законом "Про кінематографію" існуючого порядку розповсюдження і демонстрування іноземних фільмів в Україні", – сказано в листі Ющенка до Януковича.

Як сказано у повідомленні прес-служби президента, він "серйозно занепокоєний" ситуацією, яка склалася після скасування судом деяких положень постанови уряду про розповсюдження і демонстрування фільмів.

На переконання президента, саме ці положення давали гарантії виконання вимог закону "Про кінематографію" щодо обов'язкового дублювання, озвучення або субтитрування іноземної кінопродукції українською мовою.

"Така ситуація може негативно позначитися на реалізації прав та інтересів громадян, які ідентифікують себе з українством, а відтак мають право сприймати іншомовну кінопродукцію рідною мовою", - переконаний Ющенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування