Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" збирається обдирати Україну по-європейськи

Четвер, 1 березня 2007, 18:28

Ціни на російський газ для України мають зрости до рівня європейських.

Про це на круглому столі заявив заступник голови правління "Газпрому" Валерій Голубєв, повідомляє "5 канал".

Він зазначив, що нинішня ціна, яку сплачує Київ, є компромісною, а не ринковою, і до 2011 року цифра має зрівнятися з європейською.

За словами Голубєва, довготермінові контракти, укладені з Україною, доведеться переглядати.

Він також зазначив, що у майбутньому "Газпром" планує обговорити з Києвом можливість укладання прямих контрактів на постачання газу.

Водночас, на думку представника "Газпрому", компромісна схема постачань газу з Росії в Україну є досить ефективною, повідомляють "РИА Новости".

"Вона враховує багаторічну практику постачань туркменського газу в Україну і цінові умови закупівлі газу в Середній Азії", - сказав Голубєв.

За словами Голубєва, існування "РосУкрЕнерго" дозволяє розділяти питання постачань газу в Україну і транзиту газу по її території в Європу.

"А завдяки створенню компанії "УкрГазЕнерго", "Газпром" вже одержав доступ до бізнесу з продажу газу кінцевим споживачам в Україні", - додав заступник голови "Газпрому".

"Таким чином, сьогоднішня схема взаємодії з Україною є логічною і досить ефективною", - наголосив Голубєв.

У свою чергу, офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов заявив, що газовий холдинг розраховує на розвиток взаємодії з українськими партнерами.

"Газпром розраховує на подальше зміцнення співробітництва з Україною в газовому бізнесі й обговорює деталі реалізації домовленостей щодо участі в проектах з видобутку газу на території Росії", - сказав Купріянов.

Як відомо, ексклюзивним постачальником російського і середньоазійського газу в Україну вже понад рік є швейцарська "РосУкрЕнерго", 50% у якій належить "Газпрому".

У свою чергу "УкрГазЕнерго" є спільним підприємством "Нафтогазу України" і "РосУкрЕнерго" і виступає основним постачальником газу українським споживачам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування