Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бакая зняли з розшуку завдяки злагодженій роботі "проффесіоналів"?

Четвер, 1 березня 2007, 20:52

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що рішення про припинення дії постанови про розшук екс-керівника ДУС Ігоря Бакая було прийнято через бездіяльність представників Генпрокуратури.

"Кілька місяців тому представники Бакая звернулися до українських судів закрити постанову про його розшук", - нагадав Луценко у коментарі 5 каналу.

"При абсолютно очевидній бездіяльності прокуратури, які не захищали висунуті ними ж звинувачення на основі зібраних нами матеріалів таке рішення було прийнято", - заявив екс-міністр.

За його словами, "Бакай добився того, щоб його зняли з міжнародного розшуку".

"Я не думаю, що він буде найближчим часом домагатися розгляду звинувачень по суті. Він отримав паспорт Росії і, мені здається, не дуже хоче їхати в Україну", - зазначив Луценко.

"Але дуже хоче їхати в Африку на полювання, хочеться в Монако до всіх своїх друзів, які там зібралися, у Монте-Карло", - зауважив він.

На питання, який зиск Генпрокуратурі від прикривання тих людей, що зараз за кордоном, зокрема, Сацюка і Бакая, екс-міністр зазначив: "Баба з возу – кобилі легше, не треба займатися справами, на які їх штовхав Майдан, людський протест, очікування законності й справедливості для кожного".

"Тепер потрібна злагоджена робота "проффесіоналів". Вони професійно відмивають своїх. Кучмісти своїх не здають. Для них це імператив", - заявив Луценко.

"Як тільки один з них буде посаджений, інші будуть боятися і відповідно не зможе працювати система, побудована не на законі, а на персональній відповідності, на готовності виконувати будь-які вказівки", - пояснив він.

На питання, які наступні прізвища людей у списку тих, з кого знімають кримінальну відповідальність, Луценко відповів: "Думаю, усі 1800 посадових осіб, щодо яких міліцією були знайдені докази і підозри до розкрадання державних коштів".

"Питання, хто перший добіжить і зробить відповідні дії у генеральному могильнику України або, можливо, у судах. Ви знаєте, що у судах спеціально намальовані терези, щоб всі розуміли як вирішуються питання", - зазначив екс-міністр.

При цьому Луценко висловив переконання, що "на черзі будуть зняті розшук і відповідальність з високопосадовців, які займали високі посади за часів Кучми".

"Я не на касі і не в приймальні для ображених олігархів, тому не знаю, які в них там плани", - зазначив екс-міністр.

"Я думаю, Павло Лазаренко має давно повернутися з тріумфом. Що завгодно може бути. Може, Кучма через суд доведе, що він президент", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування