Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ і "Нашу Україну" попереджають про фальсифікації президентського масштабу

Понеділок, 12 березня 2007, 16:18

У випадку проведення дострокових парламентських виборів опозиції варто побоюватися фальсифікації результатів виборів, оскільки в коаліції є ті ж самі важелі для їхньої фальсифікації, які були у 2004 році.

Таку думку висловив член фракції "Наша Україна" Юрій Ключковський у ході засідання круглого столу "Дострокові парламентські вибори: погроза чи шантаж?", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Маючи уроки 2004 року, ми повинні пам'ятати, що сьогодні в коаліції є ті ж самі важелі для фальсифікації виборів, що вони мали у 2004 році", - сказав депутат.

Крім того, за його словами, зараз представники опозиційних сил повинні думати над тим, як діяти у післявиборчий період.

Депутат нагадав, що відповідно до законодавства України Верховну Раду не можна буде розпускати ні за яких обставин протягом року після виборів і в цей час, можливо, буде діяти старий уряд.

У свою чергу заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин у черговий раз наголосив, що сьогодні немає правових підстав для розпуску парламенту, і що надалі вони можуть і не з'явитися.

"Ще раз хочу заявити, і президент про це заявляє, що сьогодні відсутні правові підстави для дострокового припинення повноважень Верховної Ради, але це не означає, що ці підстави можуть з'явитися найближчим часом", - сказав Пукшин.

Разом з тим політолог Андрій Єрмолаєв зазначив, що на даний час формується штучна криза, як політична, так і економічна.

За його словами, сьогодні починаються спроби розробки сценарію збільшення конфронтації між правлячою коаліцією й опозицією.

Він зазначив, що, можливо, Україні необхідно пройти дострокові парламентські вибори, однак треба пам'ятати, як це може негативно позначитися на економіці.

Єрмолаєв наголосив, що на даний час існує загроза поляризації української держави, і вибори будуть сприяти подальшому розподілу суспільства і росту авторитарного настрою влади.

"Коли демократичні завдання підмінюються пошуком національної ідеї - це перший шлях до відмови від демократичних цінностей", - підкреслив експерт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування