Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерт Тимошенко вважає, що Ющенко перекладає відповідальність

П'ятниця, 30 березня 2007, 13:42

Політолог Володимир Полохало вважає, що в питанні розпуску парламенту і наведення конституційного ладу президент Віктор Ющенко хоче перекласти всю політичну відповідальність на Конституційний Суд.

Про це він заявив в ефірі каналу НТН у п’ятницю.

Водночас, за його словами, зустрічі президента з суддями КС – "це банальна річ".

"Він може висловити свої побажання, не побажання, я сказав би, може, мати діалог або розмову з членам Конституційного Суду як президент, як громадянин", - зазначив Полохало.

"І я теж маю можливість говорити, якщо буде мати бажання член Конституційного Суду, поговорити із членами суду", - додав політолог, наголосивши, що Ющенко "проти тиску на суд, він проти того, щоб... Конституційний Суд став заручником політичної ситуації".

Водночас, Полохало зазначив, що "важко сказати, як діє сьогодні Конституційний Суд", однак припустив, що "буквально ось наступні тижні вже будуть оприлюднюватися якісь рішення".

За його словами, це будуть рішення щодо імперативного мандату, легітимності уряду, конституційності окремих норм про Кабінет міністрів і таке інше.

Полохало відзначив, що на сьогодні бачить ознаки закликів до конституційного перевороту чи порушення Конституційного ладу, а також гострої політичної кризи.

"І Конституційний Суд може, якщо його не дискредитувати, бо сьогодні саме дискредитація – це основний засіб, і основний спосіб тиску на суд, може сказати своє слово, як з точки зору верховенства закону, з точки зору права".

Водночас, політолог визнав, що на КС чиниться тиск. "Він не може не чинитися... Але коли ми кажемо про тиск – ідеться про ціну питання. Тому що ті подання, які розглядаються в Конституційному Суді, вони зачіпають інтереси великих політичних сил", - наголосив Полохало.

Відповідаючи на питання, чи чиниться на КС тиск щодо законів про імперативний мандат Кабінет міністрів, Полохало заявив:

"Я думаю, що сьогодні важко віднайти якісь підстави для того, щоб висловити негативне судження, негативне тлумачення закону про імперативний мандат. Він не суперечить чинній Конституції, а навпаки узгоджується зі статтями Конституції".

При цьому він зазначив, що в Європі насьогодні немає однозначного тлумачення закону імперативного мандату, і Венеціанська комісія відклала розгляд цього питання на червень.

Як відомо, Полохало представляє фракцію БЮТ у Верховній Раді.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:16
У Києві через ремонт обмежать рух транспорту на кількох вулицях
20:06
Остін: США виділяють $6 млрд на замовлення зброї для України
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
Усі новини...