Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сенат США підтримав Україну і США

Середа, 7 березня 2007, 09:26

Профільний комітет з іноземних справ Сенату США схвалив на засіданні у вівторок законопроект про підтримку вступу Грузії й України в НАТО, а також про виділення з бюджету США фінансових коштів цим країнам у рамках програми "сприяння у сфері безпеки" для підготовки до вступу в альянс.

Як повідомили "РІА Новини" в секретаріаті палати, законопроект за назвою "Акт 2007 року про консолідацію волі в НАТО" схвалений на засіданні комітету під головуванням його глави, сенатора-демократа Джозефа Байдена.

Співавторами документу виступили сенатори-республіканці Річард Лугар, Джон Маккейн, сенатор-демократ Крістофер Додд та інші.

У законопроекті заявлена підтримка з боку конгресу США "своєчасному вступові в НАТО Албанії, Хорватії, Грузії, Македонії й України".

"Грузія й Україна заявили про своє прагнення вступити в євроатлантичне співтовариство і, зокрема, прагнуть вступити в НАТО. Грузія й Україна тісно працюють з НАТО і його членами для відповідності критеріям з метою своєчасного членства в НАТО", - йдеться в тексті законопроекту.

"Конгрес США закликає наших союзників у НАТО працювати зі Сполученими Штатами для реалізації тієї ролі, яку НАТО грає в просуванні глобальної безпеки, включаючи продовження підтримки розширенню і прийомові гідних держав, особливо за допомогою приєднання Грузії до Плану по членству в НАТО, а також через визнання прогресу в просуванні Албанії, Хорватії, Грузії, Македонії й України до виконання вимог і зобов'язань по членству в НАТО", - відзначається в тексті схваленого документу.

У ньому також відбите рішення про включення цих країн в американську програму "сприяння у сфері безпеки" в рамках підготовки до вступу в члени Північноатлантичного альянсу, для чого з федерального бюджету США на 2008 рік передбачене виділення "коштів, які будуть необхідні для надання сприяння Албанії, Хорватії, Грузії, Македонії й Україні".

У середині лютого аналогічний законопроект був схвалений профільним комітетом з іноземних справ палати представників американського конгресу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...