Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Британії мітинги за Януковича назвали "жалюгідною пародією без стрижня"

П'ятниця, 13 квітня 2007, 11:40

Головною проблемою України британське видання The Economist називає те, що "незалежно від конституційних схем і домовленостей, у доступній для огляду перспективі нею будуть керувати корумповані політики, які дискредитували себе".

"Янукович і його банда буквально до всього ставляться як до товару, виставленому на продаж: до суддів, до місць у парламенті, до учасників демонстрацій. Для них "помаранчева революція" була добре оплаченим трюком по завоюванню довіри", - йдеться у редакційній статті.

"Але і самі революціонери з'явилися з того ж пострадянського режиму. Вчинками багатьох керували не тільки принципи, але і жадібність, тому пізніше вони почали пред'являти права на політичні і фінансові винагороди", - додають у статті.

Найгіршим називається те, що "за боротьбою за владу і багатство ховається більш глибокий розкол, подолати який Ющенко так і не зумів".

"Схід постраждав від сталінського голоду 30-х років і успадкував політичну культуру, в якій сполучаються прагнення повчати інших і глибокий цинізм. Схід зневажав Ющенка в 2004 році, тому що його обіцянки створити зовсім іншу державу здавалися цим людям суцільним лицемірством", - пояснюється в статті.

"Цей цинізм сьогодні не знаходить повного підтвердження. Зараз в Україні є вільні ЗМІ, а її громадяни стали більш наполегливими й упевненими в собі", - додається в матеріалі.

На думку видання, "навіть сьогоднішня ворожнеча є свідченням політичного плюралізму, щонайменше, якщо порівнювати її із ситуацією в сусідній Росії". "Але через слабкість і внутрішні сутички помаранчевих лідерів цинізм цих людей спростувати досить важко", - йдеться в статті.

У редакційній статті акції на Майдані Незалежності на підтримку коаліції називаються "жалюгідною пародією". Установка наметів "запозичена з досвіду "помаранчевої революції" 2004 року, але в ній відсутній стрижень".

"Оратори дарма намагаються надихнути маси - багато хто з присутніх п'яні, багато хто прийшли сюди за гроші. У таборі демонстрантів біля Ради (український парламент) святкова атмосфера 2004 року змінилася обстановкою зневіри", - йдеться у статті.

"Якщо криза буде посилюватися, вирішальним фактором може виявитися потужна підтримка Ющенка в столиці, що зіграла свою роль у 2004 році, а також його контроль над переважною більшістю силових структур", - вважають в The Economist.

за матеріалами Иносми.ру

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування