Цушко вирішив, що опозиція поширює проти нього провокації

Понеділок, 2 квітня 2007, 09:47

Міністерство внутрішніх справ заявляє, що будь-які заяви про політизацію МВС України є безпідставними та провокаційними.

Про це йдеться у заяві МВС у відповідь на звинувачення у політизації правоохоронних органів, повідомляє прес-служба МВС.

У МВС вважають, що "подібні заяви" можуть спричинити шкоду "громадському спокою у суспільстві".

"На сьогодні жоден працівник органів внутрішніх справ не є членом якоїсь партії чи політичного об`єднання, у своїй діяльності керується виключно Конституцією та законом "Про міліцію", - сказано в заяві МВС.

Також у заяві зазначається, що "ні міністр внутрішніх справ, ні його заступники не беруть участі в політичних акціях, не виступають на з`їздах політичних партій".

У МВС наголошують, що у день призначення міністром внутрішніх справ, 1 грудня 2006 року, Василь Цушко подав заяву про призупинення членства у Соцпартії та про складання ним повноважень 1-го секретаря політради СПУ і голови фракції у Верховній Раді.

"МВС чітко дотримується курсу, визначеного міністром, на деполітизацію ОВС, незаангажованість під час підготовки політичними силами акцій у обласних центрах України та місті Києві", - заявляє МВС.

"Вперше за роки незалежності України міліціонер стоїть над політичними процесами", - додається в заяві міністерства.

Як відомо, під час мітингу об’єднаної опозиції у суботу Міністерство внутрішніх справ нарахувало на Майдані Незалежності 25 – 27 тисяч людей, тоді як на Європейській площі, де проводила акції коаліція, - від 30 до 35 тисяч.

Водночас, за підрахунками представників опозиції на Майдані в суботу було близько 100 тис. осіб.

Кореспонденти "Української правди" також оцінили кількість присутніх на площі у понад 100 тисяч.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...