Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Донецьку заявляють, що нові вибори законно не пройдуть

Вівторок, 3 квітня 2007, 16:29

Голова Донецької облради Анатолій Близнюк вважає, що у випадку проведення дострокових виборів Верховної Ради, вони не зможуть пройти законно.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції в Донецьку, повідомляє "Обком" з посиланням на "Українські новини".

За словами Близнюка, якщо вибори мають відбутися 27 травня, то, згідно 102 статті закону про вибори, до початку виборчого процесу, тобто до 3 квітня, представники партій і блоків повинні представити своїх кандидатів в окружні комісії.

До 6 квітня ЦВК повинна затвердити окружні комісії і вони мають працювати, що, на думку Близнюка, зараз неможливо виконати.

"Якщо ця норма закону не буде виконана, а вона не зможе бути виконана, то даний факт може послужити підставою для тих, хто програє і буде незадоволеним, вимагати скасування виборів або визнати результати недійсними", - сказав голова облради.

На думку Близнюка, ті люди, які готували проект указу про дострокові вибори, читали тільки 90 статтю Конституції і намагалися знайти підстави, щоб підписати указ, не думаючи про механізм проведення дострокових виборів.

"Це чергова помилка тих людей, що готували указ. На мій погляд, президент повинен дослухатися до людей, скасувати указ, підписаний ним вчора, сідати за стіл переговорів, знаходити компроміси і працювати на людей, а не на лідерів опозиційних сил, які пристрасно хочуть бути правлячою коаліцією", - сказав Близнюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування