Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київрада хоче терміново зібратися, а Черновецький не дає

Середа, 4 квітня 2007, 17:19

Опозиційні сили в Київраді наполягають на необхідності скликати позачергове засідання Київської міськради у зв’язку з політичною ситуацією в Україні та подіями, які відбуваються в столиці.

"Сесія Київради, призначена на 12 квітня, скасована... І це в той час, коли Київ став центром не тільки політичного протистояння, але і просто перебуванням багатьох тисяч людей, що приїхали з різних регіонів України", - заявляють вони.

За словами заступника голови постійної комісії Київради з питань правопорядку, регламенту і депутатської етики, БЮТівця Юрія Дмитрука, "Київрада поки не збирається на позачергове засідання, але консультації депутатів з цього приводу вже активно йдуть".

Він пояснив, що "відповідно до закону про місцеве самоврядування, позачергова сесія за вимогою депутатів збирається в тому випадку, коли таку не збирає сам голова".

"Поки в нас немає відомостей про те, що Леонід Черновецький збирається повідомляти про позачергову сесію, то ми взяли ініціативу на себе", - додав депутат.

Депутат фракції "Наша Україна" Олександр Черников також виступає за проведення позачергової сесії Київради.

"Ми бачимо, яка кількість людей приїжджає до нас у місто з регіонів, і робити вигляд, що їх немає – нерозумно", - зазначив депутат.

"Маріїнський парк знищується мітингувальниками, буквально, на очах, а потім київська влада буде відновлювати його за рахунок киян. Це не правильно!", - пояснив він.

У свою чергу депутат фракції СПУ в Київраді Сергій Батрук зазначив, що "всім депутатам необхідно зібратися, для того, щоб визначитися з позицією Київської влади в цілому - підтримувати указ президента чи ні".

Зі свого боку член фракції БЮТ у Київраді Олександр Бригинець виступає проти того, що "будь-які ради, як Верховна Рада, так і Київрада, висловлювали свою думку щодо указу президента".

"Укази президента не обговорюються, а виконуються", - заявив він, додавши, що зібратися і обговорити, "як допомогти десяткам тисяч мітингувальників, які приїхали до Києва,... – реальна причина для проведення позачергової сесії".

Водночас, заступник мера Києва, секретар Київради Олесь Довгий заявив, що рада столиці не планує проводити позачергове пленарне засідання. "Наступне пленарне засідання сесії столичної міськради відбудеться 26 квітня", - заявив він у середу.

У повідомленні, розповсюдженому прес-службою Київради, він також звернувся до ЗМІ з проханням не поширювати "неперевірену інформацію щодо планів начебто провести засідання сесії Київради у зв’язку зі складною політичною ситуацією в державі".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...