Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа думає охолодити розпалені українські голови

Субота, 26 травня 2007, 09:30

Віце-президент Європейського парламенту Марек Сівець вважає, що лідери України "втратили почуття реальності".

"На мою думку в цьому протистоянні не буде переможця. Якщо, те, що трапилось не є для українського президента та прем'єра сигналом тривоги, тоді слід чекати найгіршого", - цитує його Радіо "Свобода".

"Більшість українців хоче жити і працювати нормально... Немає в Україні умов для того, щоби вивести на вулицю військо. Вважаю, що звичайні громадяни не схильні влаштовувати мітинги протесту на вулицях українських міст. Силовикам просто не буде кого розганяти", - наголосив Сівець.

При цьому він нагадав, що у понеділок до Києва прибуде делегація Європейського парламенту.

"Це буде численна та компетентна делегація. Сподіваюсь, що їхній приїзд до Києва трохи охолодить розпалені українські голови", - зазначив Сівець.

Водночас, колишній голова делегації Європарламенту у зв`язках з Україною, євродепутат від Нідерландів Ян-Марінус Вірсма вважає, "що більшість людей в Україні достатньо розумні, аби збагнути, що це (силовий варіант) країні не потрібно".

"Сподіваюся, що застосування сили було лише одним інцидентом. Інакше це може стати серйозною проблемою", - зазначив він.

Колишній президент Польщі Лех Валенса також закликав, щоб в Україні "переміг здоровий глузд".

"Я хотів би, щоб ті двоє панів якнайшвидше домовилися. Закликаю до більшої відповідальності. Україна це для нас важлива країна! Там мусить бути державне правління, не безладдя. Це все, що зараз діється в Україні нікому не потрібне. Однак кожне безладдя некорисно впливає на інших", - передає його слова радіо "Свобода".

У свою чергу, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр зазначив, що в європейській спільноті "дуже хотіли б, щоб якомога швидше вдалося подолати конституційну кризу в Україні".

"Це треба зробити також для того, аби можна було нарешті присвятити увагу й іншим проектам і, зокрема, досягти поступу в справі укладання угоди про посилене партнерство з ЄС", - зазначив він.

Водночас голова моніторонигового комітету ПАРЄ Едуард Лінтнер пропонує українським політикам для вирішення кризи звернутися за порадою до Венеціанської комісії.

В інтерв’ю Німецькі хвилі він висловив думку, що Рада Європи охоче виконуватиме посередницькі послуги, однак потрібно, щоб вихід із ситуації знайшли самі українці, оскільки всі подальші кроки після закріплення домовленостей мають бути визнані та підтримані всіма учасниками конфлікту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування