Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гавриш піде в КС після компромісу Ющенка і Януковича

П'ятниця, 4 травня 2007, 11:03

Призначений суддею Конституційного суду Степан Гавриш вважає, що судді КС будуть складати присягу вже в повноважній Верховній Раді.

"Я думаю, що тоді, коли ВР буде повноважною, ми приведемо до присяги суддів КС", - відзначив він в інтерв'ю "Газеті по-київськи", опублікованому в п'ятницю.

Гавриш повідомив, що ставив це питання президентові перед своїм призначенням. "Він мені відповів, що це питання він буде проводити шляхом політичних консультацій", - передав він слова президента.

"Зрозуміло, що мова йде про якийсь політичний пакет компромісів, серед яких буде й питання присяги нових суддів", - відзначив Гавриш.

У той же час на питання, коли може відбутися складення присяги суддями КС, він відповів: "Думаю, у найближчі дні, тиждень-два, цього не відбудеться".

"Наскільки я зрозумів з розмови з Ющенком, він готовий працювати над компромісом і виходити із сьогоднішньої політичної кризи. Але за однієї умови - що дострокові вибори гарантовано відбудуться. Сьогодні він володіє дуже сильною ініціативою. Тому мені здається, що пакет буде підписаний найближчим часом", - вважає Гавриш.

Він також зізнався, що призначення було для нього "повною несподіванкою". "Сьогодні о 14.00 мені повідомили про те, що президент підготував указ про призначення мене суддею Конституційного суду. І попросили, щоб я з ним зустрівся особисто. До того ніяких переговорів із мною не велося", - відзначив Гавриш.

"Я зустрівся з президентом. Він сказав про те, що ми з ним розділяємо одні цінностей, і що сьогодні КС необхідно зміцнювати професіоналами, що я є одним з них. Він зробив мені чимало компліментів – назвав одним з провідних і досвідчених знавців конституційного права. Ющенко сказав, що розглядав мою кандидатуру протягом двох останніх днів, і прийшов до висновку, що вона для нього є найбільш прийнятною", - розповів він.

Гавриш відзначив, що кілька хвилин міркував, але "прийняв пропозицію, тому що відмовляти в довірі президентові було б несправедливо".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:16
У Києві через ремонт обмежать рух транспорту на кількох вулицях
20:06
Остін: США виділяють $6 млрд на замовлення зброї для України
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
Усі новини...