Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліціонерів покарали за побиття фігуранта плівок Мельниченка

Вівторок, 8 травня 2007, 17:09

Апеляційний суд Києва присудив до 3-х років позбавлення волі двох колишніх співробітників Головного управління карного розшуку МВС України, що вчинили в червні 2000 року викрадення і розбійний напад на суспільного діяча, політолога Олексія Подольського.

Крім цього екс-співробітників міліції Миколу Наумця позбавили звання полковника, а Олега Мариняка - звання майора.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Апеляційний суд у вівторок визнав винними екс-співробітників міліції Наумця й Мариняка в перевищенні влади і службових повноважень і виніс відповідний вирок.

Як сказав адвокат Мариняка Віктор Чевгуз, його підзахисний має намір оскаржити рішення Апеляційного суду у Верховному суді.

За словами адвоката, засуджених узяли під варту, вони будуть знаходитися в ізоляторі тимчасового утримання в Києві.

У червні 2000 року на той час заступник начальника головного управління карного розшуку МВС України Олексій Пукач, Наумець і Мариняк захопили Подільського, вивезли його в лісосмугу поблизу села Петрівське Прилуцького району Чернігівської області, побили, погрожували вбити, якщо Подольський не припинить свою суспільно-політичну діяльність.

Вони продемонстрували потерпілому каністру і лопату для підтвердження своїх погроз. Пукач душив потерпілого паском.

Злочин відбувався за тим же сценарієм, що й при захопленні журналіста Георгія Гонгадзе, тільки убити Подольського злочинці наміру не мали, у їхніх планах було тільки залякати його.

Прокурори просили винести кожному з підсудних покарання у вигляді позбавлення волі на термін 5 років і додаткове покарання у формі позбавлення спеціального звання.

Потерпілий і його представник наполягали на більш м'якому покаранні. У ході слідства Наумець визнав свою провину, Мариняк не визнав провини і намагався сховати правду від суду з приводу автомобіля, на якому вивозили Подольського.

Подольський, визнаний потерпілим у справі, у 2000 році активно займався суспільно-політичною діяльністю, був співзасновником і активістом суспільно-політичного об'єднання "Ми", готував і поширював низку статей про корупцію у вищих ешелонах влади.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування