Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В "Нашій Україні" назвали Мороза циніком

Понеділок, 4 червня 2007, 16:12

Юридичний департамент "Нашої України" переконаний, що немає необхідності підтверджувати легітимність рішень з’їздів опозиційних партій щодо позбавлення повноважень їхніїх депутатів.

Про це заявив керівник департаменту Валерій Карпунцов, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Рішення вищих керівних органів політичних партій (їх блоків) про дострокове припинення повноважень народних депутатів України не потребує подальшої легітимізації", - заявив він.

Він послався на статтю Конституції, згідно з якою у разі виходу депутата із складу фракції, його повноваження припиняються достроково на підставі закону за рішенням вищого керівного органу відповідної політичної партії (виборчого блоку політичних партій) з дня прийняття такого рішення.

"Прийняття такого рішення – виключена компетенція відповідної політичної партії (виборчого блоку політичних партії), яка реалізується її вищим керівним органом – з’їздом (міжпартійним з’їздом) шляхом безпосереднього волевиявлення його делегатів та не може бути обмежена будь-яким державним органом, - наголосив він.

"Таким чином, з дня прийняття відповідних рішень Міжпартійними з’їздами БЮТ та блоку "Наша Україна" – 2 червня 2007 року достроково припинені повноваження понад 150 народних депутатів України", - додав він.

Він також висловив здивування заявою спікера Олександра Мороза щодо необхідності рішення ЦВК або КС про легітимність рішень з’їздів.

"Показово, що роблячи таку заяву, голова ВР V скликання навіть не зміг чітко визначитися із органом, який на його думку повинен підтверджувати легітимність рішень з’їздів про дострокове припинення повноважень народних депутатів України", - зазначив Карпунцов.

"Це верх цинізму, коли голова ВР V скликання задля ілюзорного збереження за собою владних повноважень та високого крісла, готовий поставити під ризики не тільки досягнуті домовленості щодо виходу із політичної кризи, першопричиною якої став він сам, але й мир та злагоду в українському суспільстві в цілому", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...