Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко вважає, що Ющенко рахує гірше за циркового пуделя

Четвер, 7 червня 2007, 10:33

Фракція Компартії вважає указ президента про призначення дати позачергових виборів на 30 вересня таким, що не відповідає Конституції і не тягне за собою жодних юридичних наслідків.

Про це під час виступу у Верховній Раді заявив лідер КПУ Петро Симоненко.

"Коли автори указу від 5 червня і президент, який його підписав, не читаючи (це не царська справа – власні укази читати), стверджують про неможливість відновлення 2/3 конституційного складу ВР, вони відверто брешуть", - зазначив депутат.

"Бо на заміну тим, хто відмовився від депутатського мандату, мають прийти наступні за списком. На сьогодні списки БЮТ та "Нашої України" згідно закону не обнулені, бо у судах знаходяться на розгляді позови щодо законності рішень міжпартійних з'їздів цих блоків", - пояснив він.

Симоненко нагадав, що в указі від 5 червня "немає жодного слова про дострокове припинення повноважень Верховної Ради, натомість вказана дата проведення дострокових виборів 30 вересня".

від 5 червня до 30 вересня не 60 днів, а 117 днів. Це міг порахувати навіть цирковий пудель", - заявив депутат.

Лідер КПУ вважає, що "є всі підстави вважати цей указ від 5 червня таким, що не відповідає Конституції і не тягне юридичних наслідків, це указ про узурпацію влади".

"Враховуючи відміну указу президента про дострокове припинення повноважень ВР від 26 квітня, відсутність підтвердження законності рішень БЮТ і "НУ" про виключення депутатів зі складу своїх фракцій і обнулення виборчих списків, ми можемо констатувати, що жодних підстав стверджувати що Верховна Рада недієздатна – немає", - заявив Симоненко.

"Поспішність з виданням чергового, відверто абсурдного і незаконного, указу свідчить про відсутність мотивів для проведення позачергових виборів", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування